Wall: Οι ”τρομοφόβοι” επανέρχονται

Οι φόβοι γύρω από τον πόλεμο στο Ιράκ του Ιράκ και μερικά εταιρικά νέα συγκεντρώνουν την προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με διπλωματικούς κύκλους να χαρακτηρίζουν το Σάββατο (01/03/2003) ως την επόμενη κρίσιμη ημέρα, αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Οι φόβοι γύρω από τον πόλεμο στο Ιράκ και μερικά εταιρικά νέα συγκεντρώνουν την προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με διπλωματικούς κύκλους να χαρακτηρίζουν το Σάββατο (01/03/2003) ως την επόμενη κρίσιμη ημέρα, αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο λήγει το τελεσίγραφο που έχουν θέσει οι επιθεωρητές του ΟΗΕ στο Σ. Χουσείν για να καταστρέψει τους πυραύλους Αλ Σαμούντ 2, με τους Ιρακινούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα εξετάσουν την πρόταση των επιθεωρητών.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν μέσα στο σαββατοκύριακο ένα νέο ψήφισμα κατά του Ιράκ, ως ”προπομπό” για την σχεδιαζόμενη επίθεση τον Μάρτιο, υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημειώνει η μετοχή της AOL, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο υποστήριζε ότι η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση την Warner Music στην ΕΜΙ έναντι ποσού που κυμαίνεται μεταξύ 3 – 4 δισ. δολαρίων.

Το γεγονός της ημέρας πάντως είναι η εξαγορά της Ocean Energy από την Devon Energy προς 5,3 δισ. δολ., με την μετοχή της τελευταίας να κινείται ανοδικά στο ταμπλό.

Στο μεταξύ, ανοδικότερα κινείται η μετοχή της Citigroup, αφού φαίνεται να βαίνει προς επίλυση το θέμα που είχε ανακύψει με την πιθανή ανάμιξή της στο σκάνδαλο της Enron.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Ηοme Depot, καθώς μια από τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές της, η Lowe, ανακοίνωσε κέρδη δ΄ δημοσιονομικού τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Σημειώνεται ότι για σήμερα δεν αναμένονται ανακοινώσεις μακροοικονομικών νέων, πλην του προϋπολογισμού Ιανουαρίου.

Απώλειες της τάξεως του 0,44% σημειώνει ο δείκτης Dow, στις 7.982 μονάδες, ενώ στις 1.340 μονάδες κινείται ο δείκτης Nasdaq (-0,65%).

Eξάλλου, απώλειες ύψους 0,41% σημειώνει ο δείκτης S&P 500, στις 844 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v