Πτώση με αυξημένες συναλλαγές στη Wall

Σταθερά κάτω από τις 8.000 μονάδες κινείται ο Dow Jones με αυξημένους, ωστόσο, όγκους συναλλαγών. Διόρθωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές, πλην του Λονδίνου, ύστερα από την αρνητική επίδραση της Wall, ενώ ανοδική πορεία καταγράφει και το ευρώ.

Πτώσεως συνέχεια στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, καθώς ο Dow κινείται σταθερά κάτω από το επίπεδο των 8.000 μονάδων, με αυξημένους σχετικά όγκους συναλλαγών, εξέλιξη που καταδεικνύει την διάσταση απόψεων ως προς το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως, το ότι οι πωλητές υπερισχύουν σίγουρα δεν είναι θετικό γεγονός, τάση που φυσικά δεν ”ξέφυγε” της προσοχής των Ευρωπαίων επενδυτών, οι οποίοι έσπευσαν να διορθώσουν από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά που καταγράφηκαν στις αρχές της συνεδρίασης στις ΗΠΑ.

Πιο ”ευπαθής” σήμερα ο CAC-40, ο οποίος υποχώρησε κατά 2,5%, ενώ αίσθηση προκαλεί επίσης η αδυναμία ουσιωδούς αντίδρασης στον Dax, παρά το χθεσινό -4,6%, με μόνο τον Nasdaq και κατά τη διάρκεια της ημέρας τον FTSE-100 να κρατάνε τα προσχήματα.

Σαφώς πιο ενδιαφέρουσα η κίνηση στις αγορές εμπορευμάτων και συναλλάγματος, όπως και χθες εξάλλου, με το ευρώ να συνεχίζει την ανοδική του κίνηση, ανερχόμενος εκ νέου πάνω από την ισοτιμία των 1,08 δολαρίων, δείχνοντας πως μια κίνηση προς τα 1,09 δολάρια είναι ”στα χαρτιά”, εξέλιξη που φυσικά δίνει νέες ανοδικές διαθέσεις σε χρυσό και ασήμι, που επαναπροσεγγίζουν τα υψηλά του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου (355-360 δολάρια ανά ουγκιά).

Πάντως, όσοι θεωρούν πως πάμε σε μια απλή κίνηση καθοδικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ καλό θα ήταν να θυμηθούν τη χθεσινοβραδινή κίνηση, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Dax ο οποίος για πολλοστή φορά μοιάζει υπερπωλημένος.

Παράλληλα, αύριο έχουμε τη λήξη ΣΜΕ και δικαιωμάτων προαίρεσης για το μήνα Φεβρουάριο, όποτε ο παράγοντας μεταβλητότητα σίγουρα θα συνεχίσει να είναι ενδημικός στο σύστημα. Μαζί βέβαια με την αβεβαιότητα και την αγωνία... Είναι όμως ακόμα νωρίς.

Ο διακριτικός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v