Το ράλι καλά κρατεί στη Wall Street

Η έλλειψη...αρνητικών ειδήσεων από το ”μέτωπο” του Ιράκ, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για ειρηνική επίλυση μέσω της συνδρομής των Ηνωμένων Εθνών, οδηγούν σε υψηλά κέρδη τους δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Με υψηλά κέρδη συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, ελλείψει αρνητικών ειδήσεων που να αφορούν στο ζήτημα του Ιράκ.

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο πως η συνεδρίαση είναι γενικότερα χαμηλών τόνων, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει πολλές από τις περιοχές των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την τριήμερη αργία, κράτησε αρκετούς από τους traders εκτός αγοράς.

Το ράλι στη Wall Street είχε ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή, όταν ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ, ανακοίνωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι στα ευρήματά του δεν περιλαμβάνονται έστω και ενδείξεις για την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

Εξάλλου, στο θετικό κλίμα συνέβαλλαν και οι δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπους, ο οποίος τόνισε πως αν και θεωρεί πως ο Σαντάμ χουσσεϊν παραβιάζει τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά στα όπλα μαζικής καταστροφής, θα κάνει μια προσπάθεια να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα μέλη του ΟΗΕ προκειμένου να βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Λίγες είναι και οι εταιρικές ειδήσεις της ημέρας, εκ των οποίων ξεχωρίζει αυτή της αύξησης της κερδοφορίας της Wal Mart Stores στο τέταρτο τρίμηνο.

Ωστόσο, αρκετές μετοχές του αμυντικού κλάδου, όπως η L-3 Communications αλλά και η Lockheed Martin, καταγράφουν σημαντικές απώλειες καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην πιθανότητα αναβολής ή αποφυγής του πολέμου.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη ύψους 1,78% στις 8050,04 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,52% στις 1343,13 μονάδες. Ο δείκτης S&P καταγράφει κέρδη 1,94% στις 851,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v