”Φορτσάρει” μετά την αργία η Wall

Θετικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της Wal-Mart Stores αλλά και τη χθεσινή σύνοδο των 15 ηγετών της Ευρώπης, που φαίνεται ότι ”απομακρύνει” -για την ώρα τουλάχιστον- το ενδεχόμενο ενός πολέμου στο Ιράκ.

Θετική πορεία διαγράφουν ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ύστερα και από την κοινή στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη χθεσινή σύνοδο, ο πόλεμος στο Ιράκ έχει μετατεθεί.

Δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπους, έχει στο πλάνο του τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες διπλωματίας, προτού δοθεί το τελεσίγραφο στον Σαντάμ Χουσσεϊν.

Μάλιστα, δεν λείπουν αυτοί που σχολιάζουν ότι η σημερινή άνοδος είναι κατά κάποιο τρόπο ένδειξη ”ανακούφισης” για τις αγορές. Επιπλέον, η ιδιαίτερα ισχυρή χιονοθύελλα που πλήττει αρκετές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβάλλει στο υποτονικό κλίμα της συνεδρίασης, καθώς πολλοί traders, εκμεταλλευόμενοι την τριήμερη αργία, είναι πιθανό να μην κατόρθωσαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7978,26 μονάδες με κέρδη 0,94% ενώ και ο Nasdaq κινείται στις 1325,70 μονάδες με άνοδο 1,19%. Ο S&P κινείται στις 842,40 μονάδες με άνοδο 0,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v