Στο ρυθμό των γεωπολιτικών φόβων η Wall

Τα ευχάριστα νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο αδυνατούν να διαμορφώσουν θετικό κλίμα στη Wall, αφού οι γεωπολιτικές ανησυχίες ”βαραίνουν” την αγορά, η οποία στην έναρξη κινείται με νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων.

Τα ευχάριστα νέα από το μακροοικονομικό μέτωπο αδυνατούν να διαμορφώσουν θετικό κλίμα στη Wall, αφού οι γεωπολιτικές ανησυχίες ”βαραίνουν” την αγορά, η οποία κινείται με νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στην αυριανή ”κατάθεση” των επιθεωρητών όπλων στα Ηνωμένα Έθνη, προσδοκώντας, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα του Ιράκ.

Παράλληλα, υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης ”ζουν” οι ΗΠΑ, με στρατιωτικά οχήματα να ”περιπολούν” γύρω από την πρωτεύουσα και πολεμικά αεροσκάφη να υπερίπτανται, ενώ το βαρύ κλίμα επιβαρύνουν οι δηλώσεις του επικεφαλής της CIA, G. Tennet, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Β. Κορέας διαθέτει όπλα μαζικής κατααστροφής ικανά να χτυπήσουν την δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Εξάλλου, θετικά διαμορφώθηκαν τα μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ με τις αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας να μειώνονται στις 377.000 την εβδομάδα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, έναντι 395.000.

Οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου παρουσίασαν στο σύνολό τους πτώση κατά 0,9%, αν όμως εξαιρεθούν οι πωλήσεις οχημάτων, το μέγεθος σημείωσε αύξηση κατά 1,3%, έναντι αύξησης κατά 0,2% το Δεκέμβριο.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τονίζοντας ότι σημασία έχει το μέγεθος των λιανικών πωλήσεων εξαιρουμένων των πωλήσεων οχημάτων και όχι το συνολικό.

Στα εταιρικά νέα, θετικά κινούνται οι τίτλοι της Dell, με την αγορά να αναμένει κέρδη 23 σεντς ανά μετοχή για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, έναντι 17 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Mc Donalds, αφού οι πωλήσεις των καταστημάτων της το μήνα Ιανουάριο σημείωσαν υποχώρηση.

Στις 7.747 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow, σημειώνοντας πτώση κατά 0,13%, ενώ στις 1.279 μονάδες κινείται ο Nasdaq (0,08%)

Εξάλλου, πτώση κατά 0,02% σημειώνει ο S&P, στις 818 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v