Κλίμα ”τρομοκρατίας” επικρατεί στη Wall Street

Καθώς το ζήτημα του Ιράκ παραμένει ακόμη υπ’ ατμόν και ο ”τρόμος” της Αλ Κάιντα επέστρεψε με νέο μήνυμα του Λάντεν, επενδυτές και αναλυτές φοβούνται πλέον ότι η αγορά μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα του Οκτωβρίου, με τους δείκτες ωστόσο να προσπαθούν για την άνοδο.

Το ανησυχητικό κλίμα που δημιουργούν τόσο το ”γνωστό” ζήτημα με το Ιράκ όσο και οι νέες προκλήσεις του καταζητούμενου Μπιν Λάντεν, δημιουργούν νευρικότητα στην αμερικανική αγορά.

Αναλυτές μάλιστα εκφράζουν ανησυχίες ότι η αγορά είναι πιθανό να αγγίξει τα χαμηλά επίπεδα του περασμένου Οκτωβρίου ή ακόμη χειρότερα, να τα ξεπεράσει.

Όσον αφορά στις τελευταίες ειδήσεις από το Ιράκ, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν σε τηλεοπτικό δίκτυο πως ο ιρακινός στρατός έχει μετακινήσει τους εκτοξευτές πυραύλων Σκουντ κοντά σε ιστορικές τοποθεσίες της χώρας, προκειμένου να τις καταστήσει λιγότερο ευάλωτες σε μια πιθανή επίθεση.

Παράλληλα, η διχογνωμία στους κόλπους του ΟΗΕ συνεχίζεται με το μπλοκ των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίζει μια πιο σκληρή στάση ενώ οι Γάλλοι θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στους επιθεωρητές όπλων.

Εξάλλου, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Applied Materials συμβάλλουν και αυτά στη δημιουργία αρνητικού κλίματος, κυρίως σε ό,τι αφορά στην πορεία του τεχνολογικού κλάδου. Αντίθετα, η Coca Cola ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι οικονομολόγοι από την πλευρά τους θεωρούν πως μέχρι να ανακάμψουν οι κεφαλαιακές δαπάνες, η οικονομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7820,09 μονάδες με απώλειες 0,32% ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί 0,18% στις 1293,11 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,16% στις 827,84 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v