Βελτιωμένα τα κέρδη του 4ου τριμήνου της Coca Cola

Αυξημένα κατά 1,8% ήταν τα κέρδη της Coca Cola κατά το δ΄ τρίμηνο του 2002, ενισχύμενα από τις πωλήσεις νέων αναψυκτικών. Παράλληλα, η Cadbury Schweppes προχώρησε σήμερα στη μείωση των προβλέψεών της για τα φετινά κέρδη της.

Βελτιωμένα τα κέρδη του 4ου τριμήνου της Coca Cola
Αυξημένα κατά 1,8% ήταν τα κέρδη της Coca Cola κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2002, ενισχυμένα από τις πωλήσεις νέων αναψυκτικών. Παράλληλα, η Cadbury Schweppes προχώρησε σήμερα στη μείωση των προβλέψεών της για τα φετινά κέρδη της.

Τα καθαρά κέρδη της Coca Cola ανήλθαν στα 930 εκατ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή, από τα 914 εκατ. δολάρια ή 37 σεντς που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη θα έφταναν τα 40 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 13%, φτάνοντας τα 4,8 δισ. δολάρια.

Η μεγαλύτερη εταιρία αναψυκτικών στον κόσμο προχώρησε στην παρασκευή νέων αναψυκτικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μειωμένη ζήτηση σε αεριούχα ποτά. Οι πωλήσεις μη ανθρακούχων ποτών τη βοήθησαν να αντισταθμίσει τις μειωμένες πωλήσεις σε Γερμανία και Ιαπωνία.

Η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, η PepsiCo, είναι καλύτερη στην παρουσίαση νέων προϊόντων, εκτιμούν οι επενδυτές, που δεν προτιμούν τη μετοχή της Coca Cola, με αποτέλεσμα η τελευταία από την έναρξη του έτους να ”μετρά” απώλειες ύψους 11%, μία από τις μεγαλύτερες στον δείκτη Dow Jones.

Η μείωση της ζήτησης για αναψυκτικά έχει επιπτώσεις και στα έσοδα της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας αναψυκτικών στον κόσμο, της Cadbury Schweppes, που σήμερα προχώρησε στην προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα φετινά κέρδη της.

Η βρετανική Cadbury εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 5-10%, ενώ αρχικά προέβλεπε αύξηση της τάξεως του 10%. Επίσης, μειωμένα αναμένονται τα κέρδη της για το β΄ εξάμηνο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v