Στο ”πορτοκαλί” ΗΠΑ και Wall

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, με τις γεωπολιτικές ανησυχίες να κυριαρχούν στη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από την αναβάθμιση της ετοιμότητας, έναντι τρομοκρατικού χτυπήματος, των ΗΠΑ, σε ”πορτοκαλί” επίπεδο.

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, με τις γεωπολιτικές ανησυχίες να κυριαρχούν στη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από την αναβάθμιση της ετοιμότητας, έναντι τρομοκρατικού χτυπήματος, των ΗΠΑ σε ”πορτοκαλί” επίπεδο.

Αναφορικά με την αναβάθμιση του κινδύνου, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, κρίνουν ότι με την έναρξη της μουσουλμανικής εορταστικής περιόδου αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε αρχίζει το ετήσιο προσκύνημα των πιστών στη Μέκκα, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, ιδιαίτερα από την Αλ-Κάιντα, ενώ θεωρούν ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι από τη συνεχιζόμενη διαμάχη με το Ιράκ.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αύξηση κατά 0,8% σημείωσαν τα αποθέματα των επιχειρήσεων για το μήνα Δεκέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%, ενώ η ανακοίνωση του παραπάνω στοιχείου θορύβησε τους επενδυτές.

Εξάλλου, πτώση στο 5,7% σημείωσε η ανεργία για το μήνα Ιανουάριο, έναντι 6% το Δεκέμβριο και εκτιμήσεων από τους αναλυτές πως θα παραμείνει αμετάβλητη.

Εξάλλου, κατά 143.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας για τον ίδιο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 68.000, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω αύξηση αποτέλεσε την υψηλότερη σε διάστημα 26 μηνών.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της αγοράς εργασίας, τονίζοντας βέβαια πως απαιτείται ”μια συνέχεια” στα θετικά νέα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών απέδωσαν τα θετικά νέα, μεταξύ άλλων, σε φαινόμενα εποχικότητας.

Στα εταιρικά νέα, πτώση σημειώνουν οι τίτλοι της Dell, αλλά και της EDS, ως απόρροια των αρνητικών εκτιμήσεων που πραγματοποίησαν για τις δαπάνες στον τεχνολογικό κλάδο.

Στις 7.859 μονάδες βρίσκεται ο Dow (-0,89%), ενώ στις 1.285 μονάδες κινείται ο δείκτης Nasdaq (-1,23%).

Eξάλλου, πτώση κατά 0,91% σημειώνει ο S&P 500, στις 830 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Λονδίνο ”έκλεισε” με οριακά κέρδη 0,02% (3.599 μονάδες), ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40, σημείωσε απώλειες ύψους 1,80%, στις 2.796 μονάδες.

Στη Γερμανία, ο δείκτης Dax σημειώνει απώλειες ύψους 3,01%, στις 2.596 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v