Περιμένουν τους... traders στη Wall

Οριακές διακυμάνσεις και συχνές εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν το κλίμα στη Wall Street, μετά και το αρνητικό γύρισμα στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, λόγω της απογοήτευσης που προκάλεσε η στάση των υπόλοιπων μελών του Σ.Α. στα στοιχεία που παράθεσε ο Κ. Πάουελ για τον εξοπλισμό του Ιράκ. Αρνητικά διαμορφώθηκαν οι δείκτες παραγωγικότητας και εργασιακού κόστους.

Πτωτικό είναι το κλίμα στη Wall Street, μετά και το αρνητικό γύρισμα στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, λόγω της απογοήτευσης με την οποία έγινε δεκτή η στάση των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στα στοιχεία που παράθεσε ο Κ. Πάουελ για τον εξοπλισμό του Ιράκ.

Παράλληλα, αρνητικά διαμορφώθηκαν οι δείκτες παραγωγικότητας και εργασιακού κόστους.

Αναλυτικότερα, χθες ο Κ. Πάουελ παρουσίασε τα στοιχεία εκείνα που – κατά τη γνώμη των ΗΠΑ – ενοχοποιούν το Σαντάμ Χουσείν αναφορικά με την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά, όπως τονίζουν διεθνείς αναλυτές δεν φάνηκε να μεταστρέφει τη γνώμη της ”διεθνής κοινότητας”.

Αμερικανοί χρηματιστές θεωρούν πάντως τον πόλεμο αναπόφευκτο, υποστηρίζοντας πως το κόστος μετακίνησης των στρατευμάτων είναι υπέρογκο, ώστε να υπάρξει ειρηνική επίλυση του προβλήματος.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, μικτά εμφανίζονται τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα μείωση κατά 0,2% σημείωσε ο δείκτης παραγωγικότητας στις ΗΠΑ για το δ΄ τρίμηνο του 2002, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,7% και ενώ το γ΄ τρίμηνο είχε αυξηθεί κατά 5,5%.

Κατά 11.000 υποχώρησε ο αριθμός των ατόμων που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας το δ΄ τρίμηνο του 2002, διαμορφούμενα στα 397.000.

Εξάλλου, αύξηση κατά 4,8% σημείωσε ο δείκτης εργασιακού κόστους το δ΄ τρίμηνο του 2002, δεδομένο που αντιστοιχεί στην υψηλότερη αύξηση από το γ΄ τρίμηνο του 2000.

Στα εταιρικά νέα, ανοδικά κινείται η μετοχή της Pepsico, ύστερα από την αύξηση κατά 21% που σημείωσε στην κερδοφορία, το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Κέρδη σημειώνουν και οι τίτλοι της Wal Mart, ύστερα από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που κατέγραψε το 2002, αν και τον Ιανουάριο οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν οριακά μέσα στο εύρος των εκτιμήσεων που πραγματοποίησαν οι αναλυτές.

Στις 7.968 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (0,21%), ενώ στις 1.305 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, σημειώνοντας κέρδη κατά 0,05%.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,23% σημείωνει ο S&P 500, στις 841 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v