Αρνητική αλλαγή κλίματος στη Wall Street

”Καπνός” έγιναν τα κέρδη στη Wall Street ύστερα από την απάντηση του πρεσβευτή του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Κόλιν Πάουελ, σχετικά με το ότι η χώρα του προσπαθεί να κρύψει όπλα μαζικής καταστροφής από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Σε αρνητικό έδαφος έχουν περάσει πλέον οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκε τις κατηγορίες του Πάουελ για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από τη χώρα του.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ύστερα από την ”έξοχη” ομιλία του Πάουελ, το ερώτημα που προκύπτει αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι. Ο Πάουελ τόνισε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι το Ιράκ δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια αφοπλισμού, ενώ παρουσίασε και φωτογραφίες περιοχών που -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- φιλοξενούν χημικά όπλα.

Τις πιέσεις στον Dow συγκρατεί εν μέρει και η μετοχή της μεγαλύτερη εταιρίας αλουμινίου, της Alcoa, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Prudential σε buy από hold.

Παράλληλα, η τηλεπικοινωνιακή Sprint ανακοίνωσε την επιστροφή στα κέρδη ύστερα από τις ζημίες του προηγουμένου έτους, κυρίως εξαιτίας του προγράμματος περικοπής του κόστους.

Η Cisco Systems διατηρούσε μέχρι πρότινος σε θετικό έδαφος τον τεχνολογικό κλάδο, ύστερα από τα υψηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7985,86 μονάδες με απώλειες 0,34% ενώ ακολουθεί ο Nasdaq με πτώση 0,33% στις 1301,84 μονάδες. Ο S&P σημειώνει απώλειες 0,49% στις 844,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v