Ούτε τα θετικά macro βοηθούν τη Wall (update)

Τα... κεφάλια μέσα τώρα στη Wall Street, καθώς ύστερα από δύο συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις, οι δείκτες έχουν επιστρέψει στο ”γνώριμο” αρνητικό τους έδαφος, αναμένοντας την αυριανή παρουσία του Κόλιν Πάουελ στον ΟΗΕ. ”Απαρατήρητη” πέρασε σχεδόν η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες.

Για... λίγο φαίνεται ότι κράτησε το κλίμα ευφορίας στην αμερικανική αγορά, καθώς ύστερα από τις δύο τελευταίες ημέρες ανόδου, οι δείκτες υποχωρούν, εν αναμονή της αυριανής ομιλίας του υπουργού Εξωτερικών Πάουελ, που πρόκειται να παρουσιάσει στοιχεία για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cisco Systems, ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοίνωση κερδών 13 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 9 σεντς του προηγουμένου έτους.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προσδώσουν οι αναλυτές στις εκτιμήσεις της εταιρίας όσον αφορά στο τρέχον τρίμηνο αλλά και σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, γεγονός που εάν επαληθευτεί, θα οδηγήσει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στη σύρραξη.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές της ασφαλιστικής AIG, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει χρεώσεις ύψους 1,8 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, προκειμένου να καλύψει τον υψηλό αριθμό των αποζημιώσεων από τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στο μόνο οικονομικό στοιχείο της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες για το μήνα Δεκέμβριο κατέγραψαν άνοδο 0,4% έναντι των εκτιμήσεων για 0,3%, σε σχέση με την πτώση κατά 0,8% του προηγουμένου μήνα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7969,68 μονάδες με απώλειες 1,73% ενώ ακολουθεί ο Nasdaq με πτώση 1,44% στις 1304,74 μονάδες. Αντίστοιχα, κατά 1,90% υποχωρεί ο S&P στις 843,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v