Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street (update)

Καταλυτική είναι η επίδραση της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις κατασκευαστικές δαπάνες και το δείκτη ISM στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να οδηγούνται πλέον σταθερά σε ανοδική πορεία, καθώς η τραγωδία του ¨Κολούμπια” δεν επηρεάζει προς το παρόν την αγορά, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Θετικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων για το δείκτη ISM αλλά και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ISM υποχώρησε στο 53,9 τον Ιανουάριο από το 55,2 του προηγούμενου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 54. Ωστόσο, το γεγονός ότι παρέμεινε πάνω από το 50, αποτελεί σημάδι ανάκαμψης.

Παράλληλα, οι κατασκευαστικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο κατά 1,2% στα 858,3 δισ. δολάρια, που αποτελεί την υψηλότερη των τελευταίων δέκα μηνών, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,4%.

Αναλυτές σχολιάζουν από την πλευρά τους ότι το γενικότερο κλίμα δεν έχει διαφοροποιηθεί, με τις ανησυχίες για τον πόλεμο να παραμένουν, καθιστώντας και την αγορά ευάλωτη σε πιθανή αντιστροφή του κλίματος.

Χαμηλότερα κινούνται ήδη οι μετοχές της μεγαλύτερης αεροναυπηγικής εταιρίας των ΗΠΑ, Boeing, ύστερα από την τραγωδία του ”Κολούμπια”, με τους αναλυτές ωστόσο να καθησυχάζουν, εκτιμώντας ότι δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά. Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Lockheed Martin.

Η Ericsson από την πλευρά της ανακοίνωσε ζημίες για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 37% στο τέταρτο τρίμηνο. Αρνητικές ήταν και οι εκτιμήσεις της για το 2003, όπου περιμένει πως η ζήτηση θα συνεχίσει να υποχωρεί, κατά 10% περίπου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8147,67 μονάδες με κέρδη 1,17%, ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο 1,02% στις 864,43 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,99% στις 1333,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v