Επιπτώσεις για Boeing από το δυστύχημα Κολούμπια

Μειωμένες αναμένονται οι πωλήσεις των Boeing, Alliant Techsystems και άλλων εταιριών των ΗΠΑ που προμηθεύουν με τεχνολογικό εξοπλισμό τη NASA, μετά την καθήλωση του διαστημικού στόλου, ως συνέπεια του τραγικού δυστυχήματος στο διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια.

Επιπτώσεις για Boeing από το δυστύχημα Κολούμπια
Μειωμένες αναμένονται οι πωλήσεις των Boeing, Alliant Techsystems και άλλων εταιριών των ΗΠΑ που προμηθεύουν με τεχνολογικό εξοπλισμό τη NASA, μετά την αναστολή επιχειρήσεων του διαστημικού στόλου και άλλων σχετικών δραστηριοτήτων, ως συνέπεια του τραγικού δυστυχήματος στο διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια.

Τα τρία διαστημικά λεωφορεία της NASA δεν πρόκειται να τεθούν σε τροχιά, μέχρις ότου εξακριβωθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τη συντριβή του διαστημικού λεωφορείου, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί.

Η Boeing, που είναι και ο μεγαλύτερος προμηθευτής της NASA, έχει έσοδα της τάξεως των 2 δισ. δολαρίων ετησίως από παραγγελίες. Αν και η έκρηξη του Τσάλεντζερ το 1986 ανέστειλε τα προγράμματα για περίπου 32 μήνες, το διάστημα αναμένεται τώρα ότι θα είναι μικρότερο του έτους, λόγω της ανάγκης ολοκλήρωσης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Πλήγμα στα έσοδά της αναμένεται να δεχθεί επίσης η Alliant Techsystems, που είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής προωστικών πυραύλων εκτόξευσης για τα διαστημικά οχήματα της NASA, αλλά και άλλες μικρότερες εταιρίες που προμηθεύουν με εξαρτήματα τη NASA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v