Να ”αγνοεί” τη Fed μοιάζει η αμερικανική αγορά

Να αγνοεί φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- τις ανακοινώσεις της Fed η αμερικανική αγορά, με τους γεωπολιτικούς κινδύνους να παραμένουν, οδηγώντας σε νευρική πορεία ήδη από το μέσον της συνεδρίασης τους δείκτες.

Νευρικά εξακολουθεί να κινείται η αμερικανική αγορά ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σε χαμηλό 41 ετών, με τους επενδυτές να παραμένουν ”προσηλωμένοι” στις ανησυχίες για τον πόλεμο.

Αρκετοί ήταν οι αναλυτές που εκτιμούσαν ότι η Fed θα άλλαζε το bias της (την εκτίμησή της για το που κατευθύνεται η οικονομία). Ωστόσο, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δηλώνοντας πως έχουν εξισορροπηθεί οι κίνδυνοι για την οικονομία.

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις, η μεγαλύτερη αμερικανική τηλεπικοινωνιακή, η Verizon Corp, ανακοίνωσε αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, προβλέποντας ωστόσο χαμηλή ζήτηση για το 2003. Παράλληλα, η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία τροφίμων Kraft σε neutral από buy.

Παράλληλα, επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών οδηγούν σε άνοδο τις μετοχές της Applied Materials, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Prudential. Ανοδικά κινείται και η Novellus Systems ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η μετοχή της Kraft καταγράφει απώλειες 12% καθώς ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του 2003 δεν θα κατορθώσουν να πετύχουν τους στόχους. Παράλληλα, η Altria (πρώην Philip Morris) ακολουθεί αντίστοιχα αρνητική πορεία, καθώς ελέγχει το 84% της Kraft.

O δείκτης Dow Jones κινείται στις 8083,29 μονάδες με απώλειες 0,08%. Αντίθετα ο Nasdaq κερδίζει 0,56% στις 1349,71 μονάδες, ενώ και ο S&P ενισχύεται περί το 0,32% στις 861,57 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v