Προσπάθειες για ανάκαμψη στη Wall (update)

Ανακάμπτουν οι αμερικανικές αγορές από τις υψηλές απώλειες που κατέγραφαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να ξεπερνούν την αρχική αρνητική αντίδρασή τους, περιμένοντας την ανακοίνωση της Fed.

Να ξεπερνά φαίνεται το αρχικό αρνητικό κλίμα η αμερικανική αγορά ύστερα από τη χθεσινή ομιλία του Μπους, με τους δείκτες να περιορίζουν κατά πολύ τις απώλειές του, και να προσπαθούν για την άνοδο, εν αναμονή της Fed.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος στη χθεσινή ομιλία του κατηγόρησε το Ιράκ ότι αποκρύπτει χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα, ”υπενθυμίζοντας” στους επενδυτές την απειλή του πολέμου.

Εξάλλου, στις 21:15 περίπου ώρα Ελλάδος, η Fed αναμένεται να εκδώσει την ανακοίνωσή της σχετικά με τα επιτόκια, τα οποία και δεν πρόκειται να μεταβάλλει. Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται οι όποιες εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας, καθώς και εάν θα αλλάξει το bias (την εκτίμησή της για το που κατευθύνεται η οικονομία).

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις, η μεγαλύτερη αμερικανική τηλεπικοινωνιακή, η Verizon Corp, ανακοίνωσε αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, προβλέποντας ωστόσο χαμηλή ζήτηση για το 2003. Παράλληλα, η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία τροφίμων Kraft σε neutral από buy.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8075,40 μονάδες με απώλειες 0,17% ενώ ακολουθεί ο Nasdaq με κέρδη 0,39% στις 1347,43 μονάδες. Ο S&P σημειώνει άνοδο 0,21% στις 860,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v