Ελεγκτικό σώμα για Α/Κ μελετά η SEC

Στην δημιουργία ενός νέου ελεγκτικού σώματος προσανατολίζεται η SEC, με σκοπό να επιβλέψει την βιομηχανία αμοιβαίων κεφαλαίων, στα πλαίσια των προσπαθειών για αυξημένη διαφάνεια στην εταιρική διακυβέρνηση.

Ελεγκτικό σώμα για Α/Κ μελετά η SEC
Σε νέες αλλαγές ενδέχεται να προχωρήσει η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) προκειμένου να επιβλέψει την αγορά των Αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ειδικότερα, οι εποπτικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου ελεγκτικού σώματος που θα παρακολουθεί στενά τον κλάδο των αμοιβαίων κεφαλαίων, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6,6 τρισ. δολάρια.

Μεταξύ των υπό εξέταση θεμάτων περιέχονται νέοι κανόνες, τους οποίους οι διαχειριστές των Α/Κ θα πρέπει να υιοθετήσουν, αλλά και ο ορισμός αρμόδιας αρχής για αποτελεσματικό έλεγχο εφαρμογής τους.

Μερίδα αναλυτών ισχυρίζεται ότι τυχόν ορισμός τέτοιας αρχής θα περιορίσει τις εξουσίες της SEC, όπως και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων. Αντίθετη γνώμη έχει ο πρόεδρος της SEC, Χάρβει Πιτ, που πρόκειται να αποχωρήσει από την επιτροπή τον ερχόμενο μήνα, οπότε θα τον διαδεχθεί ο Ουίλιαμ Ντόναλντσον.

Το υπό αποχώρηση στέλεχος του οικονομικού επιτελείου εξέφρασε την εκτίμηση ότι κινήσεις σαν και αυτή, θα ενισχύσουν την εταιρική διαφάνεια και, συνεπώς, την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v