Νευρικότητα στη Wall (update)

Συχνές εναλλαγές προσήμων και άκρα νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street, λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών και των μακροοικονομικών νέων, ενώ τα θετικά αποτελέσματα από Exxon Mobil και Gillette δεν επηρεάζουν σημαντικά τις διαθέσεις των επενδυτών.

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα και η νευρικότητα για τη Wall Street, με τις γεωπολιτικές ανησυχίες και τα μακροοικονομικά νέα να κρατούν στο κόκκινο τους δείκτες, ενώ τα θετικά αποτελέσματα από Exxon Mobil και Gillette δεν επηρεάζουν τις διαθέσεις των επενδυτών.

Διφορούμενα παρουσιάζονται τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, αφού αύξηση κατά 2,4% σημείωσε το ΑΕΠ για το 2002, έναντι 0,3% το 2001, ενώ με ρυθμό της τάξεως του 0,7% αυξήθηκε το ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο του 2002, ποσοστό που αντιστοιχεί στην μικρότερη ποσοστιαία αύξηση από το γ΄ τρίμηνο του 2001.

Eξάλλου, αύξηση κατά 14.000 σημείωσε ο αριθμός των ατόμων που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα μέχρι την 26/01, με το συνολικό αριθμό τους να διαμορφώνεται στα 397.000.

Στα εταιρικά νέα, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Aol Time Warner, ως απόρροια των ζημιών ύψους 44,9 δισ. δολαρίων που κατέγραψε το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Επιπροσθέτως η διοίκηση της εταιρίας, ανακοίνωσε πως ο ιδρυτής του Cnn, T. Turner, θα αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου για να ασχοληθεί με φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι της Exxon Mobil, με την πετρελαϊκή εταιρία να καταγράφει κέρδη ύψους 60 σεντς ανά μετοχή το δ΄ τρίμηνο του 2002, έναντι 42 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 53 σεντς ανά μετοχή.

Θετικά τα νέα και από την Boeing, αφού η εταιρία πενταπλασίασε την κερδοφορία της το δ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις της. Εν τούτοις οι μετοχές της εταιρίας σημειώνουν πτώση, αφού οι προβλέψεις της για το 2003 δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Gillette, ως απόρροια της αύξησης κατά 73% στην κερδοφορία το δ΄ τρίμηνο του 2002.

Εξάλλου, με πρωινό note η Credit Suisse First Boston προέβλεψε υψηλότερες απώλειες για την εταιρία Gateway το τρέχον έτος.

Παράλληλα, η Merill Lynch αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της φαρμακευτικής Teva, η μετοχή της οποίας καταγράφει κέρδη.

Στις 8.097 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (-0,15%), ενώ στις 1.350 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (-0,58%).

Απώλειες ύψους 0,54% σημειώνει ο S&P 500, στις 859 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v