Σκληρή γλώσσα στελέχους του Nasdaq για ευρωαγορές

Για ”προσπάθεια των ευρωπαίων να τραβήξουν την Αμερική στα δικά τους αξιολύπητα επίπεδα” κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Nasdaq, εκφράζοντας την απόλυτη διαφωνία του στην εισαγωγή νέων λογιστικών προτύπων και ειδικά αυτών που αφορούν την καταγραφή των stock options ως εξόδων.

Σκληρή γλώσσα στελέχους του Nasdaq για ευρωαγορές
”Οι ευρωπαίοι προσπαθούν να τραβήξουν χαμηλότερα την Αμερική στα δικά τους αξιολύπητα επίπεδα καινοτομίας και ρευστότητας στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αγοράς Nasdaq, Al. Berkeley.

Το στέλεχος της αμερικανικής αγοράς εντόπισε τις ”προσπάθειες” αυτές στην προώθηση νέων λογιστικών προτύπων και ειδικά στις διατάξεις αυτών, που προβλέπουν την καταγραφή των stock options ως εξόδων, τονίζοντας ότι με τέτοιους τρόπους ”στραγγαλίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ”.

Ο ίδιος, δεν παραλείπει να επιτεθεί και κατά των λογιστών/ ελεγκτών, χαρακτηρίζοντάς τους ”όχλο των μετόχων” και ”έμμισθους σκλάβους των media”.

Ο Al. Berkeley, με την σχετική επιστολή του προς το FASB (Financial Accounting Standards Board), αναζωπυρώνει τη διαμάχη γύρω από το θέμα των stock options, που κατά πολλούς ευθύνεται για τις περισσότερες από τις πρόσφατες εκφάνσεις της εταιρικής αναξιοπιστίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v