Κέρδη για δεύτερη συνεδρίαση στη Wall

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικές αγορές για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, κατορθώνοντας να αφήσουν πίσω τους το αρνητικό κλίμα ύστερα από την ομιλία Μπους. H απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια χωρίς παράλληλα να αλλάξει το bias της, άφησε ”αδιάφορη” την αγορά.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, κατορθώνοντας να ξεπεράσουν τις γεωπολιτικές ανησυχίες που εντάθηκαν ύστερα από τη χθεσινή ομιλία Μπους, ενώ ανεπηρέαστη άφησε την αγορά η ανακοίνωση της απόφασης της Fed.

Αρκετοί ήταν οι αναλυτές που εκτιμούσαν ότι η Fed θα άλλαζε το bias της (την εκτίμησή της για το που κατευθύνεται η οικονομία). Ωστόσο, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δηλώνοντας πως έχουν εξισορροπηθεί οι κίνδυνοι για την οικονομία.

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις, η μεγαλύτερη αμερικανική τηλεπικοινωνιακή, η Verizon Corp, ανακοίνωσε αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, προβλέποντας ωστόσο χαμηλή ζήτηση για το 2003. Παράλληλα, η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία τροφίμων Kraft σε neutral από buy.

Παράλληλα, επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών οδήγησαν σε άνοδο τις μετοχές της Applied Materials, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Prudential. Ανοδικά κινήθηκε και η Novellus Systems ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η μετοχή της Kraft κατέγραψε απώλειες που άγγιξαν και το 12% καθώς ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του 2003 δεν θα κατορθώσουν να πετύχουν τους στόχους. Παράλληλα, η Altria (πρώην Philip Morris) ακολούθησε αντίστοιχα αρνητική πορεία, καθώς ελέγχει το 84% της Kraft.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,78 δολάρια καταγράφοντας κέρδη 2,96%, ενώ ακολούθησε και ο ΟΤΕ με άνοδο 0,50% στα 6,09 δολάρια. Η κινήθηκε στα 13,64 δολάρια με πτώση 0,07%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8110,71 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ ακολούθησε και ο Nasdaq με άνοδο 1,19% στις 1358,11 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,68% έκλεισε ο S&P στις 864,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v