Μίτσιγκαν - Ιράκ προβληματίζουν τη Wall (update)

Νευρικότητα και διακυμάνσεις επικρατούν στη Wall Street, της οποίας οι βασικοί δείκτες ακολουθούν διαφορετική πορεία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι αμερικανοί το Δεκέμβριο κατανάλωσαν περισσότερο, εισέπραξαν περισσότερα, ενισχύθηκε η βιομηχανία στο Σικάγο (Ιανουάριος), αλλά προβληματίζονται για την κατανάλωση (Μίτσιγκαν).

Νευρικότητα και διακυμάνσεις επικρατούν στη Wall Street, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να καταδεικνύουν πως στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο κατανάλωσαν περισσότερο, εισέπραξαν περισσότερα, ενίσχυσαν τη βιομηχανία στο Σικάγο (Ιανουάριος), αλλά προβληματίζονται για την κατανάλωση.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αύξηση κατά 0,9% σημείωσε ο δείκτης προσωπικών δαπανών για το μήνα Δεκέμβριο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,7%, ενώ κατά 0,4% ενισχύθηκε ο δείκτης προσωπικού εισοδήματος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να ”μιλούν” για 0,2%.

Ωστόσο, πτωτικά στο 82,7 κινήθηκε ο δείκτης Mίτσιγκαν Ιανουαρίου, έναντι 83,7 το Δεκέμβριο, ενώ στο 56 διαμορφώθηκε ο δείκτης βιομηχανίας του Σικάγο (PMI).

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως το January Effect μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί το τρέχον έτος και μετατοπίζουν τις ”προσδοκίες τους” για τον επόμενο μήνα, ενώ για τη σημερινή συνεδρίαση συνιστούν προσοχή, αφού η ψυχολογία των επενδυτών είναι ”ευαίσθητη”.

Εξάλλου, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση μεταξύ Μπους και Μπλερ, με τους Financial Times να τη χαρακτηρίζουν ως ”πολεμικό συμβούλιο”, ενώ νωρίτερα ο Τζ. Μπους δήλωνε ότι η εξορία του Σ. Χουσείν θα ήταν μια λύση που θα απέτρεπε τον πόλεμο.

Κέρδη σημειώνουν οι τίτλοι της Walt Disney, αλλά και της Boeing, ύστερα από την παραγγελία 100 αεροσκαφών από την Ryanair.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι της Applied Materials,αφού η εταιρία ανακοίνωσε πως οι παραγγελίες της για το α΄ τρίμηνο θα διαμορφωθούν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των επενδυτών.

Στις 8.012 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow (0,85%%), ενώ στις 1.317 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (-0,59%).

Eξάλλου, κέρδη ύψους 0,48% σημειώνει ο S&P 500, στις 849 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v