Πιέσεις στη Wall, αυτόνομα Παρίσι - Λονδίνο

Σε βασιλιά αναδεικνύεται στην παρούσα συγκυρία και πάλι το trading, καθώς διάχυτη είναι η διάθεση για μη μόνιμη παραμονή στις αγορές ενόψει και του Σαβατοκύριακου. Λονδίνο και Παρίσι κινήθηκαν θετικά, ενώ ο DAX ακολουθεί το αρνητικό κλίμα της Wall. Υποχώρηση για το ευρώ, ”ασανσέρ’ ο χρυσός.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η κίνηση των δεικτών FTSE 100, CAC και Dax, καθώς οι δύο πρώτοι, έχοντας ”χάσει” το χθεσινό θετικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών επιδόθηκαν σήμερα σε ένα ράλι εκτόνωσης-αντίδρασης, καταγράφοντας κέρδη μεγαλύτερα του 2,5%, ενώ ο Dax κινείται πλέον σε αρνητικό έδαφος, αντικατοπτρίζοντας πιστά την διόρθωση του Dow, και κυρίως του Nasdaq.

Πάντως, η χθεσινή κίνηση μοιάζει περισσότερο με one-day-wonder παρά με την αρχή μιας ουσιώδους αντίδρασης καθότι τα σύννεφα του πολέμου όσο παραμένουν πάνω από τη Μέση Ανατολή θα παραμένουν πάνω κι από τις κεφαλαιαγορές, με κύριο χαρακτηριστικό το volatility, ήτοι τις έντονες διακυμάνσεις.

Εξάλλου, η αποτυχία του Dow να κινηθεί προς τις 8.200, αλλά συνάμα και η εμφανής απροθυμία κίνησης προς τις 8.000, αφήνει πολλά ερωτηματικά ανοιχτά ως προς τη βραχυπρόθεσμη κίνηση της αγοράς.

Από τη μία, πλησιάζοντας το Σαββατοκύριακο, η διάθεση μη-παραμονής στις αγορές – όπως συνέβη τη προηγούμενη εβδομάδα – δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, από την άλλη όμως η σημαντική αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου (1,0770 με χαμηλό στο 1,0730) προδιαθέτει σε μερική επανατοποθέτηση κεφαλαίων σε αμερικανικά επενδυτικά προιόντα.

Ίδια (συγκεχυμένη) εικόνα και στις αγορές εμπορευμάτων, με το χρυσό να χτυπά χαμηλό στα 362 δολάρια και προ-λίγου να επιστρέφει στα 370, εντυπωσιακή η κίνηση του ασημιού, με χαμηλό στα 4,74 δολάρια και υψηλό στα 4,90.

Με άλλα λόγια, το trading παραμένει βασιλιάς. Ας δούμε αν κι αύριο θα δούμε τα ίδια, ή απλά θα συνεχίσουν (οι αγορές) να κινούνται χαμηλότερα...

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v