Κατά 73% αυξήθηκαν τα κέρδη της Gillette

Σημαντικά κέρδη πραγματοποίησε η Gillette κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2002, λόγω της αύξησης των πωλήσεων που είχε το ξυραφάκι Mach3, παρά την μείωση των πωλήσεων σε μπαταρίες Duracell. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 346 εκατ. δολάρια.

Κατά 73% αυξήθηκαν τα κέρδη της Gillette
Σημαντική άνοδο της τάξεως του 73% πραγματοποίησαν τα κέρδη της Gillette κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2002, καθώς οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής ξυριστικών λεπίδων αυξήθηκαν, ενώ παράλληλα μείωσε τις δαπάνες της. Ωστόσο η ζήτηση για τις μπαταρίες Duracell, τον δεύτερο μεγάλο τομέα στο οποίο δραστηριοποιείται η αμερικανική εταιρία, μειώθηκε για πέμπτο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 346 εκατ. δολάρια, ή 33 σεντς ανά μετοχή, από τα 200 εκατ. δολάρια, ή 19 σεντς ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οπότε η Gillette είχε αναλάβει κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 135 εκατ. δολαρίων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,6%, φτάνοντας τα 2,53 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά 1 ποσοστιαία μονάδα τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gillette, Τζέιμς Κιλτς, που ανέλαβε την εταιρία προ διετίας, έχει προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού που φτάνουν τα 4.000 άτομα, περιόρισε τις δαπάνες στα εργοστάσια και τον εξοπλισμό, ενώ μείωσε και το χρέος της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v