Την πώληση μονάδων της μελετά η AOL Time Warner

Στην πώληση περιουσιακών της στοιχείων προσανατολίζεται η AOL Time Warner, σε μία προσπάθεια επίλυσης των οικονομικών της προβλημάτων. Μεταξύ των προς πώληση περιουσιακών στοιχείων, είναι η δισκογραφική εταιρία Warner Music και το επιτυχημένο περιοδικό Time.

Την πώληση μονάδων της μελετά η AOL Time Warner
Το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών της στοιχείων μελετά η εταιρία-κολοσσός των ΜΜΕ, AOL Time Warner, καθώς για το 2002 πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες ζημιές από κάθε άλλη αμερικανική εταιρία στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ για φέτος δεν προβλέπει αύξηση στα λειτουργικά της κέρδη.

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο και οποιαδήποτε δραστική αλλαγή δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ρίτσαρντ Πάρσονς, φαίνεται αποφασισμένος να μειώσει το γιγάντιο χρέος της εταιρίας, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 26 δισ. δολάρια και είναι αποτέλεσμα των πολλών εξαγορών στις οποίες προχώρησε η εταιρία κατά τα τελευταία 15 έτη.

Μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων των οποίων μελετάται η πώληση, είναι η δισκογραφική εταιρία Warner Music και το επιτυχημένο περιοδικό Time. Επίσης η εταιρία σκέφτεται το ενδεχόμενο πώλησης της προβληματικής ”ιντερνετικής” μονάδας της, ενώ ήδη ερευνά το ενδεχόμενο εκποίησης της εκδοτικής μονάδας και πολλών άλλων μη κύριων δραστηριοτήτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v