Wall: Θετικό το κλίμα, επιφυλάξεις από αναλυτές

Εκπλήσσει η θετική πορεία του Dow, που επηρεάζεται πιο πιστά από την απρόσμενη αύξηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (ISM Non-Manufacturing), με τους αναλυτές, ωστόσο, να θεωρούν την σημερινή τάση προσωρινή. Θετικές επιπτώσεις στις ευρωαγορές, πλην Λονδίνου.

Εκπλήσσει θετικά η κίνηση του Dow, εξάλλου αυτός επηρεάζεται πιο πιστά από την απρόσμενη αύξηση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (ISM Non-Manufacturing).

Ο Nasdaq προσπαθεί να ακολουθήσει, ενώ από μέρους της η Ευρώπη καλά κρατεί, δεδομένου πως – με εξαίρεση τον ευπαθή FTSE – τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία κατέγραψαν – ή καταγράφουν στη περίπτωση της δεύτερης – σημαντικά κέρδη.

Η σημερινή κίνηση, όπως και η αντίστοιχη της Τετάρτης, εξακολουθεί να μοιάζει με one-day-wander, αφού οι αγορές είχαν σήμερα εναύσματα για να κινηθούν υψηλότερα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η τάση από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνουν αναλυτές ξένων οίκων στις εβδομαδιαίες ανασκοπήσεις τους, είναι πολύ πιθανόν αυτή τη στιγμή οι αγορές απλά να αντιδρούν στην κατάσταση υπερπώλησης στην οποία είχαν περιέλθει, αφού από τη προ-προηγούμενη Παρασκευή ο FTSE και ο Dax κατέγραψαν απώλειες 11,5% και 11,7% αντίστοιχα, με τον Dow να υποχωρεί κατά 7% και ο Nasdaq κατά 15,3%.

Τα σύννεφα του πολέμου παραμένουν πάνω κι από τις κεφαλαιαγορές, μήπως όμως έχουν τιμολογήσει πλήρως την εξέλιξη αυτή;

Διόλου απίθανο, αν και ο παράγοντας είναι αστάθμητος. Κάθε γεγονός αυτής της φύσης είναι. Όπως, η αντίδραση αποτελεί θετικό γεγονός, ασχέτως του εάν, εν τέλει, ζητούμενο παραμένει η διάρκεια.

Όσον αφορά τις αγορές εμπορευμάτων και συναλλάγματος, η κατάσταση είναι σαφώς πιο ξεκάθαρη, με το ευρώ να υποχωρεί – σήμερα σταθερά – έναντι του ευρώ, διαμορφούμενο στην ισοτιμία των 1,0730 δολαρίων, με υψηλό στο 1,0830. Με άλλα λόγια, κατοχύρωση κερδών. Ίδια εικόνα στο χρυσό, ο οποίος έχει ”ταβάνι” στα 370 δολάρια προς το παρόν, το ίδιο ”ταβάνι” που προσπαθεί να αποφύγει ο Dow, κινούμενος πάνω από τις 8.000...

ΥΓ. Προς το βράδι, μια ”εξαέρωση” να την περιμένετε. Bulls vs. Bears διατείνονται οι ξένοι αναλυτές και δημοσιογράφοι, με τους δεύτερους να έχουν το δικαίωμα να τηρήσουν στάση αναμονής. Για πόσο, δεν το ξέρουμε.

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v