Περιόρισε τις απώλειες στο κλείσιμο η Wall Street

Με μικρότερες απώλειες σε σχέση με αυτές που κατέγραφαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Cisco αλλά και της ομιλίας του υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, για το Ιράκ.

Περιόρισαν τις απώλειες στη λήξη της συνεδρίασης οι αμερικανικές αγορές, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Cisco Systems αλλά και της ομιλίας του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ.

Ιδιαίτερα αρνητική ήταν η επίδραση από την πτώση των μετοχών της AIG, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής παγκοσμίως, η οποία υποχώρησε άνω του 10%, ύστερα από την ανακοίνωση ανάληψης χρεώσεων 1,8 δισ. δολαρίων. Σε αντίστοιχη ανακοίνωση προχώρησε και η Chubb, ”σύροντας” μαζί τους σε πτώση και τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου, Aetna και Hartford Financial.

Με ενδιαφέρον αναμένεται από τους επενδυτές η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cisco Systems, ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοίνωση κερδών 13 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 9 σεντς του προηγουμένου έτους.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προσδώσουν οι αναλυτές στις εκτιμήσεις της εταιρίας όσον αφορά στο τρέχον τρίμηνο αλλά και σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, γεγονός που εάν επαληθευτεί, θα οδηγήσει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στη σύρραξη.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιριών εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, ύστερα από τις απογοητευτικές εκτιμήσεις της Alcatel για τις πωλήσεις στη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου.

Στο μόνο οικονομικό στοιχείο της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες για το μήνα Δεκέμβριο κατέγραψαν άνοδο 0,4% έναντι των εκτιμήσεων για 0,3%, σε σχέση με την πτώση κατά 0,8% του προηγουμένου μήνα.

Η Εθνική όπως και η 3Ε παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες στα 2,75 και 13,85 δολάρια αντίστοιχα, ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,66% στα 6,13 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,19% στις 8013,01 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,34% στις 1306,00 μονάδες. Ο S&P σημείωσε πτώση 1,41% στις 848,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v