ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι περικοπές θέσεων τον Ιανουάριο

Η απειλή του πολέμου στο Ιράκ όχι μόνο αποθάρρυνε τις όποιες πιθανές προσλήψεις, αλλά οδήγησε τις εταιρίες να περικόψουν ακόμη περισσότερες εργατικές θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την εταιρία Challenger Gray & Christmas.

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι περικοπές θέσεων τον Ιανουάριο
Σε ακόμη περισσότερες περικοπές εργατικών θέσεων από τις επιχειρήσεις οδήγησε η απειλή του πολέμου στο Ιράκ, σύμφωνα με την εταιρία Challenger Gray & Christmas.

Στην έκθεση της εταιρίας ερευνών, η πιο πρόσφατη ένδειξη των συνθηκών στην εργασιακή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, απέδειξε ότι οι εταιρίες σχεδίαζαν την περικοπή 132.222 θέσεων τον Ιανουάριο, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 42% σε σχέση με τον αντίστοιχο του προηγουμένου μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Challenger Gray & Christmas, Τζον Τσάλεντζερ, σχολίασε ότι ακόμη και αν οι εταιρίες βρισκόταν σε θέση να προσλάβουν, αρκετές θα ήταν αυτές που θα επανεξέταζαν μια τέτοια κίνηση, εξαιτίας της αβεβαιότητας που δημιουργεί η κατάσταση με το Ιράκ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως μια πιθανή διαμάχη με το Ιράκ θα έχει δραματικές επιπτώσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις, επηρεάζοντας οτιδήποτε από τις τιμές του πετρελαίου και των καυσίμων, μέχρι και το κόστος μεταφοράς αγαθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v