Εκτιμήσεις SSSB για αξιόγραφα, νομίσματα

Οι utilities θα αποτελέσουν σε γενικές γραμμές τον κλάδο των εταιριών που θα ωφεληθούν από την εξαγγελθείσα κατάργηση της φορολογίας των μερισμάτων, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο T. Levkovich της SSSB σε σχετικό note (03/02), ενώ η SSSB σε έκθεσή της προκρίνει αξιόγραφα της ευρωζώνης για διάρκεια 7 - 10 έτη.

Εκτιμήσεις SSSB για αξιόγραφα, νομίσματα
Οι utilities θα αποτελέσουν σε γενικές γραμμές τον κλάδο των εταιριών που θα ωφεληθούν από την εξαγγελθείσα κατάργηση της φορολογίας των μερισμάτων, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο T. Levkovich της SSSB σε σχετικό note (03/02).

Στον αντίποδα, οι εταιρίες εντάσεως κεφαλαίου και κυρίως οι τεχνολογικές παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες να επωφεληθούν.

Ο Τ. Levkovich συστήνει στους επενδυτές προσοχή στις επιλογές εταιριών που θεωρείται πως θα επωφεληθούν, αφού η κατάργηση της φορολογίας αφορά κυρίως τις εταιρίες που δεν κάνουν χρήση φορολογικών ελαφρύνσεων.

Μάλιστα, συστήνεται στους επενδυτές να μην επικεντρώνουν την προσοχή τους (απαραίτητα) σε εταιρίες με υψηλή μερισματική απόδοση, αλλά να αποδίδουν σημασία και στην φορολογική πολιτική της, αφου ορισμένες εξ αυτών οφελούνται από φορολογικές απαλλαγές σε διαφόρους τομείς, όπως η έρευνα και ανάπτυξη.

Εξάλλου, ο νόμος για την κατάργηση της φορολογίας των μερισμάτων, επισημαίνει ο T. Levkovich, πιθανόν να κατευθύνει τη δραστηριότητές των εταιριών με συγκεκριμένο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα δημιουργεί κίνητρο στις εταιρίες να κατευθύνουν την πολιτική τους, έτσι ώστε να εκπίπτουν της φορολογίας, ενώ ”ενθαρρύνει” την εταιρία να διακρατά το μέρισμα παρά να το διανείμει.

Παράλληλα, η SSSB σε έκθεσή της (Global Asset Allocation Indicators: Recommendations – 03/02), προκρίνει τα αξιόγραφα του Κανάδα (διάρκειας 1 – 3 ετών), αλλά σε μακροχρόνια διάρκεια υπερτερούν τα αξιόγραφα της ευρωζώνης, ενώ τα αξιόγραφα των ΗΠΑ έπονται, επισημαίνει η SSSB.

Eξάλλου,το καναδικό δολάριο προτιμάται από την SSSB στην αναφορά της σχετικά με την αγορά συναλλάγματος, ενώ ακολουθεί το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v