Πτώση 10% των μετοχών της AIG

Απώλειες υψηλότερες του 10% καταγράφουν οι μετοχές της American International Group, που αποτελούν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 1997, καθώς η μεγαλύτερη ασφαλιστική παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει έκτακτες χρεώσεις ύψους 1,8 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο.

Πτώση 10% των μετοχών της AIG
Τη μεγαλύτερη πτώση, 10%, από τον Οκτώβριο του 1987 καταγράφουν οι μετοχές της κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρίας παγκοσμίως, American International Group, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει χρεώσεις ύψους 1,8 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AIG, Μορίς Γκρίνμπεργκ, ”ξάφνιασε” τους αναλυτές, οι οποίοι σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως ”η εντύπωση που δινόταν ήταν πως η AIG βρισκόταν πάντα σε άνετη θέση”.

Συγκεκριμένα, στέλεχος της National City Corp ανέφερε πως ο Γκρίνμπεργκ είχε δηλώσει πως η AIG δεν θα προχωρούσε ποτέ σε μείωση των τιμών προκειμένου να κερδίσει μερίδιο της αγοράς, καθώς πρόκειται για μια στρατηγική που αφήνει τις εταιρίες με υψηλές και αναπάντεχες ζημίες. Ωστόσο, οι νέες χρεώσεις που αναλαμβάνει οδηγούν ακριβώς σε αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v