Προς τα πάνω ”κοιτά” η Wall εν αναμονή Πάουελ

Σταθερά προς τα πάνω κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, η οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και τις όποιες ενδείξεις του κατά του Ιράκ. Θετικά κινείται ο τεχνολογικός κλάδος, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cisco, ενώ απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης ISM για το μήνα Ιανουάριο.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, η οποία περιμένει εναγωνίως την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, και τις όποιες ενδείξεις του για την ύπαρξη όπλων στο Ιράκ.

Ο Πάουελ αναμένεται να εμφανίσει στοιχεία ότι οι Ιρακινοί κρύβουν χημικά, πυρηνικά και βιολογικά όπλα από τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο οικονομολόγος της Morgan Stanley, Μπιλ Σάλιβαν, σχολιάζει πως εκτός και αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη, η σημερινή ομιλία του Πάουελ δεν αναμένεται να αλλάξει και πολύ την παγκόσμια κοινή γνώμη για το Ιράκ.

Χθες ύστερα από τη κλείσιμο της συνεδρίασης η Cisco Systems ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, τα οποία ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. Ωστόσο, όσον αφορά στις εκτιμήσεις της για το τρέχον τρίμηνο, προέβλεψε ότι οι πωλήσεις θα είναι χαμηλότερες κατά 2-3% σε σχέση το δεύτερο.

Η συγκεκριμένη αναφορά της Cisco Systems έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα απογοητευτικά στοιχεία όσον αφορά στην ανάκαμψη των κεφαλαιακών δαπανών.

Την προηγούμενη Παρασκευή, η Applied Materials ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες που δέχτηκε στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου χρήσης, ήταν κατά 35% χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο.

Το μοναδικό μακροοικονομικό στοιχείο της ημέρας αφορά στην ανακοίνωση του δείκτη ISM στην παροχή υπηρεσιών, ο οποίος κατέγραψε απροσδόκητα άνοδο στο 54,5 τον Ιανουάριο από το 54,2 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 54.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8061,14 μονάδες με κέρδη 0,60%, ενώ αντίστοιχα είναι και τα κέρδη του Nasdaq, στις 1313,29 μονάδες. Ο S&P διαμορφώνεται στις 852,19 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v