”Ψύχραιμη” η Wall στην ομιλία Πάουελ

Ρεσιτάλ ψυχραιμίας επιδεικνύει η αμερικανική αγορά, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάζει ο υπουργός Εξωτερικών Πάουελ οδηγούν ένα βήμα πιο κοντά στον πόλεμο, ενώ οι δείκτες διατηρούνται σταθερά σε θετικό έδαφος.

Συγκρατεί τα κέρδη η αμερικανική αγορά καθώς ξεκίνησε η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Πάουελ, ο οποίος αναφέρει πως το Ιράκ δεν έχει καταβάλλει καμία προσπάθεια για να αφοπλιστεί.

Ο Πάουελ ξεκίνησε την ομιλία του παρουσιάζοντας εικόνες από δορυφόρο με περιοχές στις οποίες ο ίδιος εμφανίστηκε πεποισμένος ότι εκεί το Ιράκ κρύβει όπλα και βιντεοταινίες που ενοχοποιούν τη χώρα.

Τα κέρδη στον Dow Jones συντηρεί η εταιρία αλουμινίου Alcoa, καθώς η Prudential αναβάθμισε τη μετοχή της σε buy από hold, δηλώνοντας ότι η Alcoa εμφανίζεται ενισχυμένη κυρίως εξαιτίας της υψηλής ζήτησης από την ασιατική αγορά.

Τον τεχνολογικό κλάδο ”βοηθάει” κυρίως η Cisco, η οποία ανακοίνωσε ύστερα από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης αποτελέσματα υψηλότερα των αναμενόμενων.

Αντίθετα, η ενεργειακή εταιρία El Paso προειδοποίησε ότι τα κέρδη του 2003 θα διαμορφωθούν στο 1 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων της First Call για 1,32 δολάρια.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης ISM σημείωσε άνοδο στο 54,5 τον Ιανουάριο από το 54,2 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 54.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8064,27 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,62%, ενώ και ο S&P κταγράφει κέρδη 0,52% στις 852,65 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται περί το 1,03% στις 1319,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v