Στο ”πορτοκαλί” το επίπεδο ετοιμότητας στις ΗΠΑ

Σε επίπεδο ”υψηλού κινδύνου” (πορτοκαλί) αναβάθμισε την ετοιμότητα των ΗΠΑ πριν από λίγο η κυβέρνηση Μπους, εκτιμώντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, λόγω της επικείμενης έναρξης της μουσουλμανικής εορταστικής περιόδου.

Στο ”πορτοκαλί” το επίπεδο ετοιμότητας στις ΗΠΑ
Σε επίπεδο ”υψηλού κινδύνου” (πορτοκαλί) αναβάθμισε την ετοιμότητα των ΗΠΑ πριν από λίγο η κυβέρνηση Μπους, εκτιμώντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, κρίνουν ότι με την έναρξη της μουσουλμανικής εορταστικής περιόδου αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε αρχίζει το ετήσιο προσκύνημα των πιστών στη Μέκκα, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, ιδιαίτερα από την Αλ-Κάιντα, ενώ θεωρούν ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι από τη συνεχιζόμενη διαμάχη με το Ιράκ.

Το επίπεδο ετοιμότητας παρέμενε μέχρι στιγμής στο ”κίτρινο”, στη μέση της διαβάθμισης, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Είχε αναβαθμιστεί στο ”πορτοκαλί”, το προτελευταίο σκαλί όπου βρίσκεται και τώρα, επί δύο εβδομάδες τον Σεπτέμβριο, κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης και κατά την 4η Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες δήλωσαν ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες και καμία ένδειξη για το πότε, που και εάν θα πραγματοποιηθούν.

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Αλ-Κάιντα έχει στην κατοχή της πυρηνικά όπλα, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι έχει στην κατοχή της πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες. Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία ότι μέλη της οργάνωσης θα επιχειρήσουν μικρής κλίμακας επιθέσεις, όπως επιθέσεις αυτοκτονίας ή τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών, όπως έγινε στο Μπαλί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v