Πρόσκαιρα τα κέρδη στη Wall (update)

Η απροθυμία των επενδυτών να προχωρήσουν σε σημαντικές κινήσεις ώστε να δώσουν κατεύθυνση στην αμερικανική αγορά, αλλά και η ”συνηθισμένη” -τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον- συμπεριφορά ης Wall Street να κινείται σε αρνητικό έδαφος, οδηγούν χαμηλότερα τους δείκτες.

Πρόσκαιρο φαίνεται ότι ήταν το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε αρχικά στην αμερικανική αγορά, καθώς ελλείψει οικονομικών στοιχείων αλλά και της επιθυμίας των επενδυτών να διαμορφώσουν τάση, οδηγεί χαμηλότερα τη Wall Street.

Ύστερα από δύο ημέρες συνομιλιών στη Βαγδάτη, οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών κατέληξαν σχολιάζοντας ότι στελέχη του ιρακινού καθεστώτος επέδειξαν ισχυρές ενδείξεις συνεργασίας.

Ωστόσο ο πρόεδρος Μπους τόνισε πως το γεγονός ότι εμφανίστηκαν περισσότεροι συνεργάσιμοι αυτή τη φορά, δεν αποτελεί ένδειξη καταστροφής των όπλων.

Αναλυτές από την πλευρά τους εμφανίζονται επιφυλακτικοί, προειδοποιώντας πως ίσως να πρόκειται απλώς για ένα ”ξέσπασμα” ύστερα από τέσσερις εβδομάδες απωλειών.

Όσον αφορά στις εταιρικές ειδήσεις, δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι πολύ κοντά στη συγχώνευση των χρηματιστηριακών και ερευνητικών τους μονάδων βρίσκονται οι Prudential και Wachovia.

Εξάλλου, οι Financial Times αναφέρουν πως η SBC Communications βρίσκεται σε συνομιλίες σχετικά με την εξαγορά της Hughes Electronics, σε μια συμφωνία που μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 10 δισ. δολαρίων.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7830,00 μονάδες με απώλειες 0,44%, ενώ και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,17% στις 1280,29 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί κατά 0,33% στις 826,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v