ΗΠΑ: Απώλειες 20,1% στα Μετοχικά Αμοιβαία το 2002

Aπώλειες κατά μέσο όρο ύψους 20,1% σημείωσαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια στς ΗΠΑ το 2002, σύμφωνα με στοιχεία της Lipper, εταιρίας που ”αναλύει” Α/Κ. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν τα Αμοιβαία εταιριών χρυσού, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν Α/Κ εταιριών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

ΗΠΑ: Απώλειες 20,1% στα Μετοχικά Αμοιβαία το 2002
Τουλάχιστον δύσκολο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2002 για τα Μετοχικά κεφάλαια στις ΗΠΑ, αφού σημείωσαν –κατά μέσο όρο- απώλειες ύψους 20,1%, σύμφωνα με στοιχεία της Lipper, εταιρίας που ”αναλύει” Αμοιβαία Κεφάλαια.

Τις ισχυρότερες απώλειες κατέγραψαν τα Αμοιβαία των εταιριών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών (43 και 41,3% αντίστοιχα), ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν τα Αμοιβαία εταιριών χρυσού, που κατέγραψαν κατά μέσο όρο κέρδη ύψους 62,9%.

Στη πλευρά των νικητών βρέθηκαν και τα Αμοιβαία εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας με κέρδη ύψους 4,1% (μέσος όρος).

Ο τίτλος του πρωταθλητή στις αποδόσεις ”απονέμεται” στο First Eagle SoGen Gold, με κέρδη ύψους 106,9%, ενώ έπεται το Monterey OCM Gold (93,25%).

Αντίθετα, απώλειες ύψους 80,37% σημείωσε το ProFunds Wireless, ενώ το ProFunds Semiconduct κατέγραψε απώλειες 70,07%.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι εκροές κεφαλαίων από τα Μετοχικά Αμοιβαία ανήλθαν στα 20 δισ. δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων κατευθύνθηκαν σε Ομολογιακά Αμοιβαία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v