Την ομιλία Γκρίνσπαν αποκρυπτογραφεί η Wall

Οι επισημάνσεις του Άλαν Γκρίνσπαν για δημοσιονομική πειθαρχία και τα ”εμπόδια” που προκύπτουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, έκαναν τις αγορές να ”συμμαζευτούν” μερικώς, παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαφος.

Παραμένουν οι θετικές τάσεις στην αμερικανική αγορά, η οποία περιορίζει ωστόσο ελαφρώς τα κέρδη της, ύστερα από την ομιλία του Γκρίνσπαν, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Η αποδοχή από την πλευρά της Βαγδάτης για την ελεύθερη πτήση των κατασκοπευτικών U-2 ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μέσω της διπλωματικής οδού, χωρίς να φτάσουμε σε πόλεμο.

Ωστόσο, στέλεχος της Mizuho Futures σχολιάζει πως ναι μεν το κλίμα είναι πιο ευνοϊκό στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο δεν υπάρχει ισχυρή πειθώ ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο ράλι πριν λυθεί οριστικά το ζήτημα του Ιράκ.

Ο γκουρού της αμερικανικής οικονομίας έκανε λόγο για ”ανυπέρβλητα” εμπόδια που προέκυψαν από τους γεωπολιτικούς κινδύνους και εμποδίζουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ τόνισε την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η AOL Time Warner μελετά την προοπτική εξαγοράς του υπολοίπου μεριδίου, ύψους 50%, της Comedy Central που δεν της ανήκει. Η είδηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική που ακολουθεί τελευταία ο κολοσσός των media, ο οποίος πουλά τμήματα του ενεργητικού του προκειμένου να περικόψει το χρέος.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 7950,92 μονάδες με κέρδη 0,41%, ενώ και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,93% στις 1308.74 μονάδες. Ο S&P ενισχύεται περί το 0,52% στις 840,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v