ΗΠΑ, Hedge Funds και... παγκόσμια τρομοκρατία

Την αντίδραση του κλάδου των Hedge Funds συναντά πρόταση που μελετά το τμήμα αντιτρομοκρατίας του υπουργείου Οικονομίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία, αν σε ένα Hedge Fund εμπλέκεται Αμερικανός με την ιδιότητα του διαχειριστή ή του εκδότη, το συγκεκριμένο fund υποχρεούται να αποκαλύψει στοιχεία για όλους τους επενδυτές του.

ΗΠΑ, Hedge Funds και... παγκόσμια τρομοκρατία
Σχέδια σύσφιγξης του ελέγχου των Hedge Funds μελετά το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα το τμήμα του που ασχολείται με τη διερεύνηση των πηγών χρηματοδότησης της διεθνούς τρομοκρατίας.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, μελετάται η θεσμοθέτηση κανόνων, σύμφωνα με τους οποίους κάθε διαχειριστής ή έκδότης (sponsor) ενός hedge fund, είναι υποχρεωμένος να δώσει στις αμερικανικές αρχές στοιχεία αναφορικά με τους επενδυτές που συμμετέχουν σε αυτό.

”Παρόμοια κίνηση θα βλάψει εξαιρετικά τον κλάδο των hedge funds”, εκτιμά Βρετανός διαχειριστής. ”Αν έχεις στο fund έστω και έναν Αμερικανό -και σχεδόν όλα τα HF έχουν- πρέπει να αποκαλύψεις στις ΗΠΑ τα στοιχεία για ολόκληρη τη δομή του Hedge Fund”, προσθέτει. ”Η πελατειακή εμπιστοσύνη πετιέται από το παράθυρο”.

Αμερικανός επίσημος, στον απόηχο των αντιδράσεων, είπε τη Δευτέρα ότι η ισχύς των ρυθμίσεων αυτών για χώρες εκτός των ΗΠΑ ”είναι ακόμη υπό συζήτηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v