Λελογισμένες πιέσεις στη Wall

Χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, αλλά και νέα εκτυλίσσεται η συνεδρίαση στη Wall, όπου καταβάλονται (ανεπιτυχώς προς το παρόν) προσπάθειες να μην καταγραφεί η 6η κατά σειρά πτωτική συνεδρίαση. Σημαντικές οι πιέσεις στις ευρωαγορές, υποχώρηση στα πολύτιμα μέταλλα.

Σχετικά ήσυχη, για τα πρόσφατα τουλάχιστον δεδομένα, η κίνηση των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της υφηλίου, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει την ύπαρξη σημαντικών απωλειών.

O CAC-40 υποχωρεί κατά 2,5%, θεωρούμενος ως ένας από τους πλέον ”υπερτιμημένους” δείκτες. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, το ότι δεν δοκιμάζει ακόμα τα χαμηλά του Οκτωβρίου, εν αντιθέσει με τους Dax και FTSE-100, που το έπραξαν ή το πράττουν αυτές της ημέρες.

Οι δύο τελευταίοι άλλωστε αποδείχθηκαν σήμερα σαφώς πιο αμυντικογενείς, καθότι ο FTSE-100 έκλεισε με απώλειες που δεν ξεπέρασαν το 1,5%, ενώ σε αυτή την περιοχή περιορίζονται και οι απώλειες του Dax, ο οποίος όμως σημειωτέον προσέγγισε κάποια στιγμή τις απώλειες του 3%.

Σαφώς πιο ενδιαφέρουσα η κίνηση στις αγορές εμπορευμάτων και συναλλάγματος, όπως και χθες εξάλλου, με τον χρυσό να δέχεται και νέες πιέσεις, υποχωρώντας αισθητά κάτω από τα 360 δολάρια ανά ουγκιά, και το ασήμι να υποχωρεί κι αυτό κατά 7 σεντ η ουγκιά.

Οσον αφορά στο ευρώ, εμφανής η δημιουργία βάσης πάνω από τα 1,07 δολάρια, στον ίδιο βαθμό όμως εκλίπει η δυναμική που θα το φέρει εκ νέου πάνω από τα 1,08 δολάρια, με συνέπεια να περιορίζεται σε ένα range-trading μεταξύ των δύο προαναφερθέντων επιπέδων.

Τέλος, οι αμερικανικές αγορές μας κρατούν ουσιαστικά σε αγωνία, καθώς Nasdaq και Dow επιχειρούν να μην καταγράψουν την έκτη πτωτική συνεδρίαση στις τελευταίες επτά, εγχείρημα που προς το παρόν δεν στέφεται από επιτυχία, στον ίδιο βαθμό όμως οι όποιες απώλειες –για την ώρα τουλάχιστον– παραμένουν περιορισμένες.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 7797,86 μονάδες με πτώση 0,58%, ενώ και ο NASDAQ υποχωρεί περί το 0,45% στις 1289,69 μονάδες. Ο S&P καταγράφει απώλειες 0,66% στις 823,75 μονάδες.

Είναι όμως ακόμα νωρίς...

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v