ΗΠΑ: Κάτω πωλήσεις λιανικής και επιδόματα ανεργίας

Μικτά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ, και κάνουν λόγο για υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας στις 377.000, καθώς και για μείωση των πωλήσεων λιανικής του Ιανουαρίου σε ποσοστό υψηλότερο των εκτιμήσεων. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 1,2%.

ΗΠΑ: Κάτω πωλήσεις λιανικής και επιδόματα ανεργίας
Στις 377.000 υποχώρησαν οι αιτήσεις για την παροχή επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ οι πωλήσεις λιανικής του Ιανουαρίου σημείωσαν πτώση υψηλότερη των εκτιμήσεων. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 1,2%.

Οι αιτήσεις για την παροχή επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 18.000 στις 377.000, στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι η πτώση θα ήταν της τάξης των 6.000, στις 385.000.

Εξάλλου, οι πωλήσεις λιανικής για τον Ιανουάριο υποχώρησαν κατά 0,9%, έναντι εκτιμήσεων για 0,6%. Ωστόσο, εάν εξαιρεθούν από το ποσοστό οι πωλήσεις αυτοκινήτων, τότε παρατηρείται άνοδος κατά 1,2%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v