Ζημιές κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο η AIG

Ζημιές κατέγραψε για το τέταρτο τρίμηνο η American International Group, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, κυρίως εξαιτίας των έκτακτων χρεώσεων ύψους 3,2 δισ. δολαρίων που ανέλαβε προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές αποζημιώσεις.

Ζημιές κατέγραψε στο δ΄ τρίμηνο η AIG
Το υψηλό ποσό των αποζημιώσεων που υποχρεώθηκε να καταβάλει η American International Group στο τέταρτο τρίμηνο οδήγησε σε έκτακτες χρεώσεις 3,2 δισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα να καταγράψει ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο.

Οι ζημίες ανήλθαν στο ποσό των 103,8 εκατ. δολαρίων ή 3 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα κέρδη ύψους 1,87 δισ. δολαρίων ή 70 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AIG, Χανκ Γκρινμπεργκ, όπως και οι περισσότεροι εκ των ανταγωνιστών του, δεν κατόρθωσε να προβλέψει την αύξηση των αποζημιώσεων που θα υποχρεωνόταν να καλύψει η εταιρία, ενώ μείωσε την τιμή ορισμένων προϊόντων, προκειμένου να κερδίσει υψηλότερο μερίδιο της αγοράς, τακτική την οποία είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει.

Χαρακτηριστικός είναι ο σχολιασμός αναλυτού, ο οποίος αναφέρει πως όταν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα στις βασικές δραστηριότητες μιας εταιρίας, οι επενδυτές αρχίζουν να διερωτώνται τι ακολουθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v