Wall: Η ”τρομοφοβία” παρέλυσε τις μετοχές

Mε αρνητικό πρόσημο ”έκλεισε” τελικώς η Wall, αφού οι σημαντικές απώλειες που σημείωνε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών φόβων, υποχώρησαν σημαντικά προς το τέλος της συνεδρίασης.

Mε αρνητικό πρόσημο ”έκλεισε” τελικώς η Wall, αφού οι σημαντικές απώλειες που σημείωνε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών φόβων, υποχώρησαν σημαντικά προς το τέλος της συνεδρίασης.

Χρηματιστές χαρακτήρισαν την κίνηση της αγοράς στο τελευταίο μισάωρο της συνεδρίασης ως ”τεχνική αντίδραση” που δεν προβλέπεται να έχει διάρκεια.

Εξάλλου, οι δηλώσεις Πάουελ - Μπλερ σχετικά με το Ιράκ και την κατοχή από την πλευρά του όπλων μαζικής καταστροφής επιβάρυναν, το ήδη βεβαρημένο από τις δηλώσεις του G. Tennet, κλίμα.

Ο τελευταίος (διευθυντής της CIA), υποστήριξε ότι η Β. Κορέα διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής με βεληνεκές ικανό να χτυπήσουν την δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Nτ. Ράμσφελντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα μείνουν στο Ιράκ όσο χρειαστεί ώστε να εγγυηθύν τη μετάβαση σε ένα φιλειρηνικό καθεστώς.

”Ιράκ, Β. Κορέα, Μπιν Λάντεν, η ψυχολογία των επενδυτών είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη” τονίζουν αναλυτές της αγοράς, εκφράζοντας την απαισιοδοξία τους για την περαιτέρω πορεία της αγοράς.

Στα μακροοικονομικά νέα, άνοδο κατά 1,3% σημείωσε ο δείκτης λιανικών πωλήσεων Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ πτώση, στα 377.000, σημείωσε ο αριθμός των ατόμων που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι την 08/02.

Χρηματιστές της Wall τόνισαν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών να τοποθετήσουν κεφάλαια στην αγορά, αφού δίνουν βάση όχι στην οικονομία, αλλά στο ζήτημα της τρομοκρατίας και του Ιράκ, όπως ανάφεραν χαρακτηριστικά.

Στις 7.749 μονάδες ”έκλεισε” ο δείκτης Dow σημείωνοντας απώλειες ύψους 0,11%, ενώ στις 1.277 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq (-0,12%)

Εξάλλου, πτώση κατά 0,16% σημείωσε ο S&P, στις 817 μονάδες.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα της Eθνικής σημείωσε κέρδη 3,79%, στα 2,64 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κέρδισε 0,17%, στα 6,07 δολάρια.

Εξάλλου, αμετάβλητο παρέμεινε το δικαίωμα της 3Ε, στα 13,95 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v