Συνεχίζεται η αιμορραγία στη Wall

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση όπου τα εταιρικά νέα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και κυριαρχούν οι ”τρομοφόβοι”. Mε οριακές απώλειες FTSE 100, CAC 40, DAX, στα 357 δολ. ανά ουγκιά ο χρυσός

Συνεχίζεται το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, σε μια συνεδρίαση όπου τα εταιρικά νέα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα και κυριαρχούν οι ”τρομοφόβοι”.

Οι δηλώσεις Πάουελ - Μπλερ σχετικά με τον Σ. Χουσείν, αλλά και η αποκάλυψη από τον Διευθυντή της CIA, G. Tennet, αναφορικά με την εμβέλεια των όπλων μαζικής καταστροφής της Β. Κορέας συνέβαλαν περαιτέρω στην όξυνση του κλίματος, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Aναλυτές της αγοράς χαρακτηρίζουν ως ιδιαιτέρως κρίσιμη την αυριανή ”κατάθεση” του Μπλιξ στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την τροπή των εξελίξεων αναφορικά με το θέμα του Ιράκ.

Στο μεταξύ, θετικά διαμορφώθηκαν τα μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ με τις αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας να μειώνονται στις 377.000 την εβδομάδα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, έναντι 395.000.

Οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου παρουσίασαν στο σύνολό τους πτώση κατά 0,9%, αν όμως εξαιρεθούν οι πωλήσεις οχημάτων, το μέγεθος σημείωσε αύξηση κατά 1,3%, έναντι αύξησης κατά 0,2% το Δεκέμβριο.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τονίζοντας ότι σημασία έχει το μέγεθος των λιανικών πωλήσεων εξαιρουμένων των πωλήσεων οχημάτων και όχι το συνολικό.

Στις 7.629 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow (-1,66%), ενώ στις 1.261 μονάδες κινείται ο δείκτης Nasdaq (-1,34%).

Eξάλλου, πτώση κατά 1,5% σημειώνει ο S&P, στις 806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v