Δέσμια των ”τρομοφόβων” η Wall

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να αγνοούν τα θετικά μακροοικονομικά νέα (λιανικές πωλήσεις, επιδόματα ανεργίας) και να στρέφουν την προσοχή τους, για ακόμα μια φορά, στα θέματα των γεωπολιτικών ανησυχιών, ύστερα και από τις νέες σκληρές δηλώσεις Πάουελ και Μπλερ για τους πυραύλους του Ιράκ.

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να αγνοούν τα θετικά μακροοικονομικά νέα (λιανικές πωλήσεις, επιδόματα ανεργίας) και να στρέφουν την προσοχή τους, για ακόμα μια φορά, στα θέματα των γεωπολιτικών ανησυχιών.

Οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν στην αγορά, τονίζουν αναλυτές της αγοράς, αναμένοντας καταρχάς την κατάθεση του Μπλιξ στα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο Ιράκ.

Παράλληλα, αρνητικά συνεχίζει να βαραίνει στην αγορά η δήλωση του Διευθυντή της CIA, G. Tennet, ο οποίος τόνισε ότι η Β. Κορέα διαθέτει τη δυνατότητα να ”χτυπήσει” τη δυτική ακτή των ΗΠΑ με όπλα μαζικής καταστροφής.

Εξάλλου, άνοδο κατά 1,3% σημείωσε ο δείκτης λιανικών πωλήσεων Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ πτώση, στα 377.000, σημείωσε ο αριθμός των ατόμων που επικαλέστηκαν τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι την 08/02.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη συνεχίζει να καταγράφει η μετοχή της Dell με την αγορά να αναμένει αύξηση των κερδών της, ενώ σε χαμηλά οκτώ ετών βρίσκεται η μετοχή της Mc Donald’s.

Από το σύνολο των 30 μετοχών που απαρτίζουν το δείκτη Dow, μόλις 3 σημειώνουν κέρδη.

Στις 7.675 μονάδες κινείται ο Dow (-1,07%), ενώ στις 1.268 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Nasdaq, σημειώνοντας απώλειες ύψους 1,83%.

Εξάλλου, πτώση κατά 1,02% καταγράφει ο S&P, στις 810 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v