Δηλώσεις Πάουελ - Μπλερ για το Ιράκ

Σοβαρή παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, χαρακτήρισαν με δηλώσεις τους οι κ.κ. Κ. Πάουλ και Τ. Μπλερ, την κατοχή από το Ιράκ πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς από ό,τι τους επιτρεπόταν από τη διεθνή κοινότητα, ενώ διεθνείς αναλυτές χαρακτηρίσαν ως προοίμιο πολέμου τις παραπάνω δηλώσεις.

Δηλώσεις Πάουελ - Μπλερ για το Ιράκ
Σοβαρή παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, χαρακτήρισαν με δηλώσεις τους οι κ.κ. Κ. Πάουλ και Τ. Μπλερ, την κατοχή από το Ιράκ πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς από ό,τι τους επιτρεπόταν από τη διεθνή κοινότητα.

Οι δύο πολιτικοί τόνισαν μάλιστα ότι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η έλλειψη συνεργασίας που επιδεικνύει ο Σ. Χουσείν, ενώ τόνισαν την παραβίαση του ψηφίσματος 1441.

Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός αναρωτήθηκε τι άλλο χρειάζεται για να αποδειχθεί πως ο Σ. Χουσείν δεν σέβεται τη διεθνή κοινότητα.

Εξάλλου, ως ”προοίμιο πολέμου” ερμηνεύουν τις παραπάνω δηλώσεις διεθνείς αναλυτές, τονίζοντας την κρισιμότητα της αυριανής κατάθεσης του Μπλιξ στα Ηνωμένα Έθνη.

Στο μεταξύ, άλλους 38.649 κληρωτούς κάλεσαν υπό τα όπλα χθες οι ΗΠΑ, διαθέτοντας συνολικά 150.000 στην ευρύτερη περιοχή του περσικού κόλπου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Βρετανικές αρχές έδωσαν εντολή να κλείσει το αεροδρόμιο του Gatwick, ενώ συνέλαβαν ένα ύποπτο για τρομοκρατική υπόθεση.

Παράλληλα ο φόβος για νέο τρομοκρατικό χτύπημα έχει αγγίξει τα ύψη σε Αγγλία και ΗΠΑ, αφού στη μεν πρώτη περιπολούν αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποίησης και τεθωρακισμένα οχήματα στα αεροδρόμια, ενώ ανάλογα περιστατικά, αλλά πιο έντονα, εμφανίζονται στη δεύτερη.

Εξάλλου, στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις στολών κατά χημικού πολέμου, ενώ αναφέρονται περιστατικά ”οχύρωσης” οίκων για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος με όπλα μαζικής καταστροφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v