Wall: Όλα τα μάτια στο Μπλιξ

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, εν αναμονή της ”κατάθεσης” των επιθεωρητών στα Ηνωμένα Έθνη (5.15 ώρα Ελλάδος) η οποία θα καθορίσει τις τάσεις της συνεδρίασης, όπως τονίζουν οι αναλυτές, ενώ περνά σε δεύτερο πλάνο το μπαράζ των μακροοικονομικών νέων.

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street, εν αναμονή της ¨”κατάθεσης” των επιθεωρητών στα Ηνωμένα Έθνη (5.15 ώρα Ελλάδος) η οποία θα καθορίσει τις τάσεις της συνεδρίασης, όπως τονίζουν οι αναλυτές.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην κατάθεση στα Ηνωμένα Έθνη της έκθεσης των επιθεωρητών για το Ιράκ, με τους χρηματιστές στη Wall Street να ελπίζουν σε οποιαδήποτε εξέλιξη που θα απομακρύνει το ενδεχόμενο του πολέμου.

Εν τούτοις, μερίδα αναλυτών αποκλείει ανάλογο ενδεχόμενο τονίζοντας την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας να επιτεθούν στο Σ. Χουσείν.

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών Χ. Μπλιξ αναμένεται σήμερα να αναφέρει ότι δεν έχουν ανερευθεί ικανά στοιχεία που να καταδεικνύουν την ενοχή του Σ. Χουσείν, θα τονίσει όμως παράλληλα την συνεχιζόμενη έλλειψη συνεργασίας από το ιρακινό καθεστώς.

Εξάλλου, θετικά (πλην Μίτσιγκαν) διαμορφώνονται τα μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα αύξηση κατά 0,7% σημείωσε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής για το μήνα Ιανουάριο, έναντι 0,4% το Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές μιλούσαν για αύξηση κατά 0,3%.

Εξάλλου, αύξηση κατά 0,6% σημείωσαν τα αποθέματα Δεκεμβρίου των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Ανοδικά διαμορφώθηκε και ο δείκτης παραγωγικής ικανότητας, στο 75,7%, ικανοποιώντας τους αναλυτές της Wall Street.

Ο δείκτης Μίτσιγκαν Φεβρουαρίου κινήθηκε πτωτικά στο 79,2, έναντι εκτιμήσεων για 82,4.

Στα εταιρικά νέα κέρδη σημείωνε ο τίτλος της Dell, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε και τις προβλέψεις. για το τρέχον οικονομικό της τρίμηνο.

Στις 7.777 μονάδες κινείται ο Dow (0,37%), ενώ στις μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq (0,41%).

Eξάλλου, κέρδη 0,3% σημείωνει ο S&P 500, στις 819 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v