Ορκίστηκε ο Ντόναλντσον ως πρόεδρος της SEC

Ορκίστηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, SEC, Ουίλιαμ Ντόναλντσον, διαδεχόμενος τον Χάρβεϊ Πιτ, η θητεία του οποίου στην επιτροπή υπήρξε ταραχώδης. Ο Ντόναλντσον ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Ορκίστηκε ο Ντόναλντσον ως πρόεδρος της SEC
Ορκίστηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, SEC, Ουίλιαμ Ντόναλντσον, διαδεχόμενος τον Χάρβεϊ Πιτ, η θητεία του οποίου στην επιτροπή υπήρξε ταραχώδης.

Ο πολυεκατομμυριούχος τραπεζίτης και πρώην πρόεδρος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Κατά τους τελευταίους 18 μήνες, ο Πιτ αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις στο τιμόνι της SEC, όπως τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που ”έριξαν” τις αγορές, το πλήθος εταιρικών σκανδάλων που βγήκαν στην επιφάνεια και τις προσπάθειες νομοθετικών μεταρρυθμίσεων από το Κογκρέσο.

Ωστόσο, από την αρχή δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις, με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του μετά τον λανθασμένο χειρισμό του στην υπόθεση πρόσληψης του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου για τις εταιρίες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.

Ο Ντόναλντσον έχει δηλώσει ότι πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να προσλάβει πρόεδρο για το εποπτικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v