Ράλι εν ονόματι της... ειρήνης στη Wall

Δυναμική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, ύστερα και από τις προοπτικές ειρηνικής επίλυσης του θέματος του Ιράκ που ανέδειξαν η παρέμβαση της ΕΕ και οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις, όπως επισημαίνει και το Cnnfn. Ακολουθούν από κοντά και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Σε ράλι εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Wall Street, με τους δείκτες να διευρύνουν τα κέρδη από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ και η Ευρώπη ακολουθεί την άνοδο της αμερικανικής αγοράς.

Ωστόσο τα μεγέθη παραμένουν υποτονικά, καθώς η ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επέτρεψε σε αρκετούς από τους traders που θέλησαν να επωφεληθούν τη χθεσινή αργία του Προέδρου, να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Το ράλι στη Wall Street είχε ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή, όταν ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ, ανακοίνωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι στα ευρήματά του δεν περιλαμβάνονται έστω και ενδείξεις για την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

Εξάλλου, αναλυτές σχολιάζουν πως αν και η πολιτική του Αμερικανού προέδρου δεν έχει διαφοροποιηθεί από την Παρασκευή, η στάση του Μπλιξ, οι ογκώδεις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς και η κοινή στάση που κράτησαν οι 15 στη χθεσινή σύνοδο, συνηγορούν στην άποψη ότι η Ουάσιγκτον ίσως να περιμένει να διασφαλίσει τη συναίνεση της κοινής γνώμης, προτού προχωρήσει σε πόλεμο με το Ιράκ.

Λίγες είναι και οι εταιρικές ειδήσεις της ημέρας, εκ των οποίων ξεχωρίζει αυτή της αύξησης της κερδοφορίας της Wal Mart Stores στο τέταρτο τρίμηνο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8051,30 μονάδες με κέρδη 1,80%, ενώ ο Nasdaq ακολουθεί με κέρδη 1,93% στις 1335,49 μονάδες. Ο δείκτης S&P κινείται στις 849,72 μονάδες με άνοδο 1,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v