Διορθωτικές τάσεις ύστερα από τα ράλι στη Wall

Φυσιολογική και αναμενόμενη χαρακτηρίζουν την ελαφρώς πτωτική πορεία των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών οι αναλυτές, καθώς ύστερα από τα δύο συνεχόμενα ανοδικά ράλι, είναι φυσικό η Wall Street να θέλει μια ”ανάσα”.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν κατά κύριο λόγο στην έναρξη της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, ύστερα από τα δύο τελευταία συνεχόμενα ανοδικά ράλι.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν να προετοιμάσουν τους επενδυτές σε μια ενδεχόμενη θετική αντιστροφή του κλίματος μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Οι ”πολεμικές” ανησυχίες δεν έχουν εκλείψει. Μάλιστα, δημοσίευμα της Independent ανέφερε ότι τρία ”μυστηριώδη” μεταφορικά πλοία, τα οποία είχαν εγκαταλείψει το Ιράκ όταν ξεκίνησαν οι εργασίες των επιθεωρητών, εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές, θεωρούμενα ύποπτα για μεταφορά απαγορευμένων όπλων.

Πιο ήπιους τόνους σε σχέση με τον Τζορτζ Μπους τήρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος πρότεινε οι επιθεωρήσεις να συνεχίσουν για άλλες τρεις εβδομάδες, σε σχέση με τις δύο που ζήτησε ο Μπους και τις τέσσερις που θέλουν οι Γαλλία και Ρωσία.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τον κλάδο και την αξιολόγηση των Intel, Texas Instruments και Xilinx, από equal weight σε overweight.

Θετικά ήταν και τα στοιχεία σχετικά με τις νέες κατοικίες, οι οποίες αυξήθηκαν στα 1,85 εκατ. από τα 1,84 εκατ. του προηγουμένου μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση στα 1,77 εκατ., διαμορφούμενες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 1986.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8025,88 μονάδες με απώλειες 0,20%, ενώ και ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,50% στις 1339,86 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,32% στις 848,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v