Qwest: Κέρδη για το 4ο τρίμηνο του 2002

Με κέρδη έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του 2002 η Qwest Communications International, εταιρία σταθερής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζει διώξεις από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές για λογιστικές ατασθαλίες, χάρη στην περικοπή των εξόδων και στην πώληση μονάδας.

Qwest: Κέρδη για το 4ο τρίμηνο του 2002
Με κέρδη έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του 2002 η Qwest Communications International, εταιρία σταθερής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, χάρη στην περικοπή των εξόδων της και στην πώληση μονάδας της.

Η εταιρία, που αντιμετωπίζει διώξεις από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές για λογιστικές ατασθαλίες, είχε καθαρά κέρδη ύψους 2,7 δισ. δολαρίων, ή 1,61 σεντς ανά μετοχή, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001 είχε ζημίες 645 εκατ. δολαρίων ή 39 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 11,2%, φτάνοντας τα 3,7 δισ. δολάρια, ενώ η Qwest αναμένει περαιτέρω υποχώρηση των εσόδων της κατά το 2003. Στα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου περιλαμβάνονται κέρδη από το πρώτο μέρος της πώλησης του τηλεφωνικού καταλόγου της QwestDex.

Η εταιρία θα πρέπει να επαναδιατυπώσει στις λογιστικές της καταστάσεις τις πωλήσεις της ύψους 2,21 δισ. δολαρίων για το 2000 και το 2001, ενώ ενδέχεται να αναλάβει έκτακτες δαπάνες που θα φτάσουν τα 40,8 δισ. δολάρια προκειμένου να προχωρήσει στην απαξίωση της λογιστικής αξίας περιουσιακών της στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v