Πρόστιμο 6 εκατ. δολ. επιβλήθηκε στην JP Morgan

Πρόστιμο ύψους 6 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε από το NASD, την αρμόδια αρχή ελέγχου των χρηματιστηρίων, στην JP Morgan, τη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, καθώς υποχρέωνε τους επενδυτές στην καταβολή υψηλότερων προμηθειών, με αντάλλαγμα μετοχές σε δημόσιες εγγραφές που διαχειριζόταν η ίδια.

Πρόστιμο 6 εκατ. δολ. επιβλήθηκε στην JP Morgan
Πρόστιμο 6 εκατ. δολαρίων καλείται να καταβάλλει η JP Morgan ύστερα από την απόφαση των αρμόδιων χρηματιστηριακών αρχών, με την κατηγορία ότι ζητούσε από τους επενδυτές υψηλότερες προμήθειες προκειμένου να τους δώσει μετοχές δημόσιων εγγραφών που η ίδια διαχειριζόταν.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας εντοπίζονται στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του ’90 και αφορούν στην εταιρία Hambrecht & Quist, την οποία εξαγόρασε η JP Morgan τον Δεκέμβριο του 1999, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αρμόδιας αρχής του χρηματιστηρίου, NASD.

Η τελευταία μάλιστα πρόσθεσε ότι οι πελάτες που έλαβαν μετοχές δημόσιας εγγραφής, πλήρωσαν στην Hambrecht & Quist προμήθειες 20 φορές υψηλότερες από τις συνηθισμένες.

Το πρόστιμο αυτό έρχεται ύστερα από τη διευθέτηση ύψους 28 εκατ. δολαρίων που κατέβαλε στην NASD η FleetBoston Financial ύστερα από αντίστοιχη κατηγορία, ενώ πέρυσι και η Credit Suisse First Boston κατέβαλε πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος της JP Morgan σχολίασε χαρακτηριστικά ότι η NASD δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε κατηγορία με την οποία να υποστηρίζει ότι η H&Q ή οποιοσδήποτε εργαζόμενος της εταιρίας ζήτησε πληρωμές για μετοχές δημόσιων εγγραφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v