Ανάμεικτες διαθέσεις στη Wall (update)

Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου συγκρατούν σε θετικό έδαφος το δείκτη Nasdaq, ενώ αντίθετα οι Dow Jones και S&P δέχονται πιέσεις, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Αμετάβλητος παρέμεινε τον Ιανουάριο ο δείκτης των δεικτών, όπως αναμενόταν.

Με μόνο το Nasdaq σε θετικό έδαφος συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι αμερικανικές αγορές, καθώς Dow Jones και S&P δέχονται πιέσεις ύστερα από τα αρνητικά macro.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν πάνω από το ψυχολογικό όριο των 400.000, ενώ το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου διαμορφώθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, της τάξης των 44,2 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο κατά 1,6%, την τελευταία των τελευταίων 13 ετών.

Εξάλλου, λίγο ύστερα από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιανουάριο, όπως περίμεναν οι αναλυτές.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της DaimlerChrysler, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των λειτουργικών κερδών στο τέταρτο τρίμηνο, εκτιμώντας παράλληλα περαιτέρω αύξηση κερδών αυτό το έτος, εάν παραμείνουν ως έχουν οι οικονομικές συνθήκες.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7964,82 μονάδες με πτώση κατά 0,45%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη κατά 0,27% στις 1338,91 μονάδες. Ο S&P καταγράφει απώλειες 0,12% στις 844,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v