Επιστροφή στο αρνητικό κλίμα για τη Wall Street

Με την επιστροφή των ανησυχιών, ήλθαν και οι απώλειες στη Wall Street, καθώς μπορεί οι προσδοκίες για αναβολή του πολέμου να δημιούργησαν κλίμα ευφορίας στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, ωστόσο οι επενδυτές θεωρούν πως δεν είναι εφικτή η αποφυγή του.

Με απωλείες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ.

Αρκετές εξελίξεις σχετικά με το Ιράκ απασχόλησαν τους επενδυτές στη διάρκεια της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Independent ανέφερε ότι τρία ”μυστηριώδη” μεταφορικά πλοία, τα οποία είχαν εγκαταλείψει το Ιράκ όταν ξεκίνησαν οι εργασίες των επιθεωρητών, εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές, θεωρούμενα ύποπτα για μεταφορά απαγορευμένων όπλων.

Εξάλλου, οι Times ανέφεραν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ πρότεινε οι επιθεωρήσεις να συνεχίσουν για άλλες τρεις εβδομάδες, σε σχέση με τις δύο που ζήτησε ο Μπους και τις τέσσερις που θέλουν οι Γαλλία και Ρωσία.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τον κλάδο και την αξιολόγηση των Intel, Texas Instruments και Xilinx, από equal weight σε overweight.

Με κέρδη περί το 2% έκλεισε και η Caterpillar, καθώς η UBS Warburg αναβάθμισε τις μετοχές της σε buy από neutral, ενώ αναθεώρησε ανοδικά και την τιμή στόχο.

Θετικά ήταν και τα στοιχεία σχετικά με τις νέες κατοικίες, οι οποίες αυξήθηκαν στα 1,85 εκατ. από τα 1,84 εκατ. του προηγουμένου μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση στα 1,77 εκατ., διαμορφούμενες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 1986.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,69 δολάρια παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη, ενώ αντίθετα κέρδη κατά 2,39% κατέγραψε η στα 15 δολάρια. Πτώση περί το 1,5% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 6,02 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 8000,60 μονάδες με πτώση 0,50% ενώ και ο S&P υποχώρησε περί το 0,71% στις 845,13 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,91% στις 1334,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v